Beleggingslinks week 28 – Wat is de meest voorkomende ordergrootte?

Bij deze een kleine selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen. Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en niet bedoeld om op basis van deze informatie te gaan handelen.

Gevaar

ING: Sentiment particuliere belegger aan plafond
Wij verwachten echter dat wanneer er een correctie optreedt, deze vanwege de sterker wordende economische fundamenten slechts van korte duur zal zijn.’
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/ing-sentiment-particuliere-belegger-aan-plafond

Has the Market Correction Started?
It looks like that correction is now here, triggered by European credit concerns. The equities markets in much of Europe are cheaper than those in the U.S. We have been overdue for a correction of 10 percent.
http://www.bloombergview.com/articles/2014-07-10/has-the-market-correction-started

Macro-economisch

Lees dat jaarverslag!
Voor de crisis had de BIS als enige gelijk. Ook nu in de nasleep van de crisis gaat ze tegen de stroom in. En ze heeft weer gelijk. Lees dat jaarverslag en constateer het met mij!
http://lexhoogduin.com/articles/column-lees-dat-4-juli-2014

End Date Of QE Is Officially In Sight
The minutes show that the Fed said if the economy progresses as the FOMC expects, the final reduction of asset purchases would occur following the FOMC’s October meeting.
http://www.businessinsider.com/fomc-minutes-june-18-2014-7

Beleggen

Wat is de meest voorkomende ordergrootte?
De meest voorkomende ordergrootte is één aandeel. De enige partij die orders ter grootte van één aandeel naar de beurs kunnen sturen zijn de high frequency traders. Voor een particuliere belegger zijn de kosten per aandeel immers veel te hoog.
http://www.lynx.nl/blog/high-frequency-trading-traders/

No Stress Index
Volg de trend, want de trend is de vriend van iedere belegger. En vecht niet tegen de Fed, want u zal in de meeste gevallen het onderspit moeten delven (met een torenhoge rekening als gevolg). Positioneer u naar de richtlijnen van de Amerikaanse centrale bank. Die wil immers maar een ding: inflatie!
http://www.iex.nl/Column/132053/No-Stress-Index.aspx

Rogers: ‘Grondstoffen supercyclus houdt nog aan’
Rogers denkt dat de supercyclus voor grondstoffen en voor harde assets als goud aanhoudt nu centrale banken blijven doorgaan met geld drukken. ‘De bullmarkt zal geen tien jaar meer duren, maar aan de andere kant kunnen overheden veel langer geld blijven drukken dan iedereen voor mogelijk houdt.’
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/rogers-grondstoffen-supercyclus-houdt-nog-aan

Visualizing The 2000, 2007 and 2014 Stock Market Peaks
That is the largest rally, from trough to peak, of the last 17 years. Yet the S&P 500?s forward P/E ratio is still a modest 15.6, and the 10 year treasury rate hovers around 2.6%. The current rally is nothing like the Dot?com Bubble. But it does share several similarities to the 2007 rally.
http://finance.yahoo.com/news/visualizing-2000-2007-2014-stock-001247098.html

‘Bull-markt aandelen kan decennium aanhouden’
Het economisch herstel verloopt trager dan voorheen, maar houdt langer aan. De volatiliteit op aandelenmarkten kan in deze omgeving wel 10 jaar laag blijven, wat over het algemeen gepaard gaat met stijgende koersen.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/bull-markt-aandelen-kan-decennium-aanhouden

Punt aan de lijn?
Hoewel niets erop wijst dat een beurscorrectie aanstaande is, maak gretig gebruik van de lage volatiliteit en bescherm je aandelenportefeuille met opties tegen ongewenste koersdalingen.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/33655/punt-aan-de-lijn

Is cirkel (bijna) rond?
Waar vindt u dat we zitten? Volgens mij vertoeven we nog altijd in de acceptatiefase – het kan niet, het mag niet en zal niet is nog altijd niet van de lucht – maar denk er gerust anders over. Ik heb het over de vier fases van de beurscyclus: reluctance, digestion, acceptance en exuberance.
http://www.iex.nl/Column/132101/Is-cirkel-bijna-rond.aspx

Fondsen

T. Rowe Price lanceert frontier markets fonds
Hoewel T. Rowe Price al twintig jaar in frontier markets belegt, heeft het Amerikaanse fondshuis nu pas voor het eerst een specifiek aandelenfonds dat zich op deze landen richt gelanceerd.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/t-rowe-price-lanceert-frontier-markets-aandelenfonds

Obligaties

Over obligaties
Uitgerekend deze hoeksteen is voor de particuliere belegger herschapen in een zwarte doos die hij op eigen kracht niet open krijgt. Zolang de eigenaren rustig blijven zitten op hun bergen obligaties, is er niets aan de hand. Maar als een paar van hen grote pakketten gaan dumpen, bijvoorbeeld omdat de rente weer gaat stijgen – en dat doet hij een keer – , dreigt een nieuwe meltdown. Om die vóór te zijn, overweegt de Federal Reserve boetes te gaan heffen van beleggers die uit obligatiefondsen willen stappen.
http://www.indexus.nl/over-obligaties/

$100.000 miljard aan uitstaande obligaties
Die worden echt allemaal terugbetaald, we beloven het!
https://twitter.com/wmiddelkoop/status/486803008169447424

Trackers

Groeit indexbeleggen te groot?
De groei van het indexbeleggen is voorlopig niet te stoppen, maar de markt zal er niet minder efficiënt van worden. Het belang van indexbeleggen is wereldwijd nog te klein om echt een rol van betekenis te kunnen spelen en anderzijds zijn er dermate veel indexkeuzes dat het vermogen niet allemaal één en dezelfde richting op gestuurd wordt.
http://www.indexus.nl/groeit-indexbeleggen-te-groot/

Trackers de verbluffend simpele manier van beleggen
De vraag blijft: moeten we in de huidige markt sentiment simpel de index volgen of moeten we stockpicking gaan proberen? Juist door de zeer goede kostenefficiëntie ten opzichte van de traditionele beleggingsfondsen, is dit product zeer concurrent aan de fondsen. Goed voor de klant dus en wellicht verklaart dit de relatieve onbekendheid bij de Nederlandse beleggers.
http://www.todaysgroep.nl/todays-nieuws/columns-(beheer)/trackers-de-verbluffend-simpele-manier-van-beleggen/

Bijzonder

21 charts that explain how the US is changing
The US is a big, complicated place that has undergone some big changes over its 238 years, and even in the last few decades. Here are 21 charts that explain what life is like today in the US.
http://www.vox.com/a/how-the-us-is-changing

Nog een fijn weekend gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s