Beleggingslinks week 30 – Hoeveel miljonairs wonen er in New York?

Bij deze een kleine selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen. Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en niet bedoeld om op basis van deze informatie te gaan handelen.

Gevaar

Grantham voorspelt derde grootste crash in de geschiedenis
“Als de Dow Jones erin slaagt om de belangrijke psychologische grens van 20 000 punten te bereiken, kan dat een mogelijk kantelpunt zijn”. Al is het goed mogelijk dat de analisten zich vergissen. De grote crash hoeft immers niet noodzakelijk te gebeuren bij 20 000 punten.
http://www.beurs.com/2014/07/22/grantham-dow-jones-crasht-bij-20-000-punten/51073

For stocks, Dow 20,000-then a crash?
According to the best available data, U.S. stocks today are either overvalued, very overvalued, or wildly overvalued when you look at a whole range of other measures-such as when compared with company revenues, or dividends, or net assets, or earnings, or even the national economy.
http://www.marketwatch.com/story/for-stocks-dow-20000then-a-crash-2014-07-22

Beleggen

De 200-dagenregel
Sinds jaar en dag hanteer ik, middels de 200-dagenlijn, een beproefde methode om te bepalen of de langetermijn-uptrend op de aandelenbeurzen nog intact is. Dat is het geval zolang de beursindex erboven staat en de 200-dagenlijn opwaarts wijst.
http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/roycetostrams/22869634/__De_200-dagenregel__.html

Groei van Alex Vermogensbeheer vlakt af
De groei van Alex Vermogensbeheer stagneert. Het beheerd vermogen is in het tweede kwartaal nauwelijks toegenomen ten opzichte van het eerste kwartaal.  De instroom was daarnaast lager dan in de voorgaande kwartalen, wat Alex desgevraagd toeschrijft aan het minder gunstige beursklimaat en minder marketingactiviteit.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/groei-van-alex-vermogensbeheer-vlakt-af

Greenspan says bubbles can’t be stopped without ‘crunch’
The Fed tried in 1994 to defuse a bubble with monetary policy alone. We called it a boom back then. The terminology has changed, but the phenomenon is the same. When bubbles emerge, they take on a life of their own. It is very difficult to stop them.
http://www.marketwatch.com/story/greenspan-worries-about-false-dawns-fed-exit-2014-07-24

‘Rentes wereldwijd zullen oplopen’
In de tweede helft van het jaar zullen wereldwijd de rentes volgens hem weer oplopen als gevolg van verbeterde economische data en een gezonde zucht naar risicovollere beleggingen. ‘Wij denken dat de Amerikaanse economie abnormaal gevoelig zal zijn voor rentestijgingen, en als gevolg daarvan zal de Fed de rentes abnormaal langzaam verhogen, wellicht met 25 basispunten bij elke FOMC-bijeenkomst en niet sneller, totdat duidelijk is dat de economie die verkrapping aankan.’
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/%E2%80%98rentes-wereldwijd-zullen-oplopen%E2%80%99

SEC scherpt regels voor geldmarktfondsen aan
BlackRock, Fidelity en Vanguard, drie van de vijf grootste aanbieders van geldmarktfondsen, steunen de nieuwe regels die van toepassing zijn op een bedrijfstak die 2,600 miljard dollar groot is.
Zowel Vanguard als BlackRock laten in een persverklaring weten dat geldmarktfondsen nog steeds een interessant alternatief zijn voor het aanhouden van cash. Zo is het vermogen onder beheer van geldmarkt-ETFs sinds 2008 gedaald van 9,6 miljard euro naar 2,6 miljard euro medio 2014.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/sec-scherpt-regels-voor-geldmarktfondsen-aan

Aandelen

De 10 beste aandelen ter wereld
Elk jaar in juli komt het Amerikaanse adviesbureau The Boston Consulting Group (BCG) aanzetten met hun Value Creators. Met monnikengeduld schuimden de bedrijfsadviseurs in de voorbije maanden de internationale aandelenmarkten af. Op zoek naar de beste aandelen ter wereld monsterden zij dit jaar zo’n 35.000 aandelen wereldwijd.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/33692/de-10-beste-aandelen-ter-wereld

Trackers

Vier argumenten tegen smart beta
Het is de new kid on the block, smart beta, en het wordt neergezet als de perfecte tussenvorm in het verhitte debat tussen actief en passief. Het grote voordeel is dat de onderliggende indices niet worden samengesteld op basis van marktkapitalisatie (zoals de S&P500) of, nog maller, prijs (zoals de Dow Jones). Inmiddels is er 271 miljard dollar belegd in smart beta-ETF’s.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/133020/Vier-argumenten-tegen-smart-beta.aspx

Bijzonder

1 In 25 New Yorkers Is A Millionaire
New York “has the second largest millionaire and largest billionaire population of any global city!”
http://www.zerohedge.com/news/2014-07-22/1-25-new-yorkers-millionaire

Nog een fijn weekend gewenst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s