Beleggingslinks week 36 – Aanhoudende deflatie? Geen punt, gewoon geld uitgeven!

Bij deze een kleine selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen. Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en niet bedoeld om op basis van deze informatie te gaan handelen.

Gevaar

Come back in October
Conclusie is dat september er aan komt en dat is normaal gesproken een maand om van aandelen weg te blijven. Mocht u nu besluiten om al uw aandelen te verkopen, bedenk dat er nog altijd een 38% kans is dat koersen in september wel omhoog gaan.
http://www.zwitserleven.nl/fondsen/come_back_in_october

Macro-economisch

Aanhoudende deflatie? Geen punt, gewoon geld uitgeven!
Monetair econoom Casper de Vries van de Erasmus Universiteit Rotterdam schaart zich niet onder de deskundigen die denken dat deflatie, dus als producten en diensten in prijs dalen, het slechtste is dat de economie kan overkomen.
http://www.nu.nl/weekend/3870542/aanhoudende-deflatie-geen-punt-gewoon-geld-uitgeven.html

ECB verlaagt rente naar 0,05 procent
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de belangrijkste rentetarieven in de eurozone verlaagd en is van plan een opkoopprogramma te starten om obligaties in de financiële markten op te kopen.
http://www.nu.nl/economie/3869218/ecb-verlaagt-rente-005-procent.html

Beleggen

Bull Market Crosses the 2,000 Day Mark
The bull market that began on March 9th, 2009 recently crossed the 2,000-day mark.  Throughout the S&P 500’s history going back to 1928, only three other bull markets have lasted longer.
http://www.bespokeinvest.com/thinkbig/2014/9/4/bull-market-crosses-the-2000-day-mark.html

Morgan Stanley: S&P 500 kan richting 3000
Morgan Stanley verwacht dat de bullmarkt op de Amerikaanse aandelenmarkt nog wel vijf jaar kan aanhouden en dat de S&P 500 Index kan stijgen tot 3000 punten.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/morgan-stanley-sp-500-kan-richting-3000

Nu in Europese aandelen?
Wat een heel eind boven of onder zijn langetermijngemiddelde noteert, corrigeert altijd opnieuw naar dat gemiddelde. Zo ook met Europese aandelen.
http://www.iex.nl/Column/135036/Nu-in-Europese-aandelen.aspx

Moralistisch beleggen
In Nederland is ten aanzien van de sancties tegen Rusland en de vervolgens door Rusland genomen tegensancties een heus debat losgebarsten tussen de dominees en koopmannen.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/33793/moralistisch-beleggen

Trackers

Core Satellite met ETF’s
Met name het laatste jaar timmeren de grote ETF-aanbieders hard aan de weg door reclame te maken voor hun “Core-series”. Hiermee worden de ETF’s bedoeld die als basisbestanddelen van een goed gespreide beleggingsportefeuille kunnen dienen.
http://indexus.nl/columndetail/?id=4950

Door Buffett getipt fonds van Vanguard erg populair
In maart zei Buffett dat hij in zijn testament heeft staan dat zijn vrouw 10 procent van het geld dat hij nalaat in korte termijn staatsobligaties moet beleggen en 90 procent in een S&P 500-tracker van Vanguard. Volgens Buffett gaat het er als belegger simpelweg om je kosten laag te houden. Sindsdien is er meer dan drie miljard dollar het fonds binnen gestroomd, meldt de Financial Times.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/door-buffett-getipt-vanguard-fonds-erg-populair

Amerika gaat passief
In de Verenigde Staten stuurden beleggers afgelopen 12 maanden 70 procent (!) van de geldstromen naar ETFs en indexfondsen. Deze trend van meer beleggen in passieve beleggingsfondsen zal ook in Europa sterker worden.
http://indexus.nl/amerika-gaat-passief/

Tegendraadse lange termijn beleggers kunnen hier nog veel plezier aan beleven
Lange termijn beleggers met een beleggingshorizon van minstens 5 jaar moeten zichzelf steeds de vraag stellen “wat is er momenteel goedkoop in de markt?”.  Wie activa koopt van hoge kwaliteit en die goedkoop zijn, heeft niet alleen meer opwaarts potentieel maar die heeft ook een veiligheidsmarge.
http://www.beurs.com/2014/09/03/tegendraadse-lange-termijn-beleggers-kunnen-hier-nog-veel-plezier-aan-beleven/53997

Obligaties

Wat doen aandelen als de obligaties stijgen?
Nu de rente op een historisch laag niveau is beland en het beleid van kwantitatieve verruiming wordt afgebouwd en in 2015 renteverhogingen in het vat lijken te liggen, lijkt een normalisering nabij. Als dat gebeurt, zo verwachten de markten, dan zullen de obligatieprijzen dalen. Hiervan kunnen aandelen enige tijd profiteren, maar uiteindelijk zullen stijgende rentes ook de winstgevendheid van bedrijven treffen en de aandelenmarkten onder druk zetten.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/relatie-tussen-obligaties-en-aandelen-onwrikbaar

Nog een fijn weekend gewenst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s