Beleggingslinks week 44 – Wie belegt beter?

Bij deze een kleine selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen. Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en niet bedoeld om op basis van deze informatie te gaan handelen.

Gevaar

‘Obligatiefondsen zorgen voor volgende crisis’
De grootste obligatiefondsen wereldwijd hebben sinds de financiële crisis van 2008 te maken met afnemende liquiditeit. Dat terwijl beleggers in toenemende mate op de korte termijn gefocust zijn en fondsen met dagelijkse verhandelbaarheid een enorme instroom hebben gezien. Wanneer iedereen dan tegelijk door een deur naar buiten wil, kan dat volgens Mawby een verwoestende uitwerking hebben op de obligatiemarkten.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/obligatiefondsen-zorgen-voor-volgende-crisis

Fed: Einde QE3
The Committee decided to conclude its asset purchase program this month. To support continued progress toward maximum employment and price stability, the Committee today reaffirmed its view that the current 0 to 1/4 percent target range for the federal funds rate remains appropriate.
http://www.federalreserve.gov/newsevents/press/monetary/20141029a.htm

Will the relationship between equities and the fed balance sheet end too?
https://twitter.com/jsblokland/status/527374641862828032

Macro-economisch

Why deflation fears are overdone
My first point is that it is important to distinguish between good and bad deflation. Good deflation is a drop of the general price level caused by technological progress and productivity gains or by a drop of prices of inputs used in the production process, such as oil.. And the European labour market has turned, for now. This should limit the deflation risks.
https://insights.abnamro.nl/en/macro-weekly-deflation-fears-overdone/

Beleggen

Zo maak je 7% rendement per jaar, gegarandeerd (not)
Ruim zeshonderd Nederlandse beleggers waren 25 miljoen euro kwijtgeraakt in een vastgoedproject in Costa Rica. De rest van het verhaal hoef je niet meer te lezen als je wat langer in dit vak rondloopt.
http://www.iexgeld.nl/Artikel/140664/Zo-maak-je-7-rendement-per-jaar-gegarandeerd-not.aspx
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3775958/2014/10/25/Beleggers-piramidefonds-raken-25-miljoen-euro-kwijt.dhtml

Stierenbal
De uitslag van de bankentest bracht geen dingen aan het licht die we nog niet wisten. Daarmee is de weg vrij voor de traditionele eindejaarsrally.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/33934/stierenbal

‘Financiële beslissingen fondsmanagers niet beter’
Een nieuwe Zweedse studie wijst uit dat fondsmanagers in de privé sfeer geen aantoonbaar betere financiële beslissingen nemen dan andere mensen.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/financi%C3%ABle-beslissingen-fondsmanagers-niet-beter

De rijke bovenlaag belegt beter
Miljoenen Amerikanen maakten een klassieke beleggersfout en hebben op die manier bijgedragen aan de breder wordende welvaartskloof. Onderzoek wijst uit dat veel huishoudens hun aandelen verkochten tijdens een neergang van de markt. De beleggers die de achtbaan doorstaan hebben konden profiteren van de enorme koersstijging die sinds 2009 heeft plaatsgevonden. Dit waren vooral de rijkere huishoudens. De Fed constateert  nu dat de 3% rijkste gezinnen meer vergaren, zij bezitten nu 54% van alle welvaart, tegen 45% in 1989. De 90% aan gewone huishoudens zag hun welvaartsbezit slinken van 33% naar 25%.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/140721/De-rijke-bovenlaag-belegt-beter.aspx

Aandelen

6 Insider-aandelen
Insiders kochten in de correctie flink bij. De koopratio steeg in oktober van 15,9 naar 23,8 procent. Het hoogste peil sinds juli 2013. Beleggers doen er goed aan de aandelentransacties door personen gelieerd aan het bedrijf te volgen.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/33944/6-insider-aandelen

Trackers

Test uw ETF kennis – in 10 vragen
Een heel groot deel van de Nederlandse beleggers is nog niet bekend met de kenmerken van een ETF. Dit is bijzonder te noemen, zeker gezien de sterke instroom in deze beleggingscategorie de laatste jaren. Wilt u weten of u wel de benodigde basiskennis bezit? Doe dan nu de ETF Kennistest.
http://www.telegraaf.nl/dft/ishares/23083250/__Test_uw_ETF_kennis_-_in_10_vragen__.html

“Nederlander belegt niet in ETF’s”
De ondervraagde Nederlanders hebben 2,63% van hun portefeuille ondergebracht in ETF’s of indexfondsen. 2,63%, u las het goed. Ter vergelijking: 77% belegt in actieve beleggingsfondsen.
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/140822/Nederlander-belegt-niet-in-ETFs.aspx

Wereldwijd in convertibles
Een converteerbare obligatie combineert als het ware het beste van twee werelden. Aan de ene kant wenst elke belegger te profiteren van stijgende aandelenkoersen, maar niet tegen elke prijs en tegen elk risico; converteerbare obligaties kennen een beperkter neerwaarts risico ten opzichte van aandelen.
http://indexus.nl/wereldwijd-in-convertibles/

Nog een fijn weekend gewenst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s