Beleggingslinks week 49 – Hoeveel procent van de actieve managers verslaat de index?

Bij deze een kleine selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen. Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en niet bedoeld om op basis van deze informatie te gaan handelen.

Gevaar

Bubblelicious
Ik vergelijk onze rente van nu zo’n 0,85% met die beruchte AEX 700 uit 2000. Die handelde toen tegen bijna dertig keer de winst: een dronkenmanskoers, ofwel obligaties vind ik gevaarlijk.
http://www.iex.nl/Column/144423/Bubblelicious.aspx

Het gevecht om goud is begonnen
Het valt momenteel aan de goudprijs niet af te lezen, maar goud is aan een enorme “comeback” bezig. Rusland en China kopen op opvallend agressieve wijze openlijk goud op.  Nederland zitten in het proces van het terughalen van hun eigen goud. Je kunt rustig concluderen dat een “nieuwe goudstandaard” reeds geboren is, zonder dat hier formele beslissingen over genomen zijn. “Mohammed El Erian”, de voormalig topman van Pimco, is bang dat de repatriëring van goud zou kunnen leiden tot een groeiend internationaal wantrouwen in ons financiële systeem
http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/column/willem-middelkoop/het-gevecht-om-goud-begonnen

Macro-economisch

‘Kwijtschelding schulden serieuze optie voor centrale bank’
Wat gebeurt er als de centrale banken de massaal opgekochte staatsobligaties zouden kwijtschelden? ‘Als dat zou gebeuren, en ik sluit geenszins uit dat dat gebeurt, dan zou dat de wereld fundamenteel en diepgaand veranderen.’
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/kwijtschelding-schulden-serieuze-optie-voor-centrale-bank

Olie

De nieuwe olieslachtoffers
Diegenen die dachten rustig het oude jaar uit te zitten en te genieten van de vorige week al begonnen eindejaarsrally, komen dan ook van een koude kermis thuis. De dalende energieprijzen zorgen in eerste instantie vooral voor veel onrust!
http://www.iex.nl/Column/144334/De-nieuwe-olieslachtoffers.aspx

Is OPEC A Toothless Tiger?
OPEC’s impact on prices is grossly exaggerated. OPEC controls little more than one-third of the global output of oil.
http://www.forbes.com/sites/steveforbes/2014/11/29/is-opec-a-toothless-tiger

Oil Prices
Oil is so much more than a fuel. It’s a force even bigger than its $3.4 trillion market. It’s a weapon, a strategic asset, a curse.
http://origin-www.bloombergview.com/quicktake/oil-prices

US energy is growing, and so is US ‘power’
By 2020, the U.S. is likely to be energy independent, along with Canada, its biggest import and export partner. The energy boom that started with hydraulic fracturing and natural gas in America.
http://www.cnbc.com/id/102214115

Beleggen

‘Slechts 15% actieve managers verslaat index’
Actieve managers presteren dit jaar het slechtst tegenover hun benchmarks in dertig jaar. Dat stelt data- en fondsenvergelijker Lipper in een onderzoek. Maar liefst 85 procent van de actieve fondsen zou bij de index achterblijven.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/slechts-15-actieve-managers-verslaat-index

Sectorrendementen: healthcare top, energie flop
Toch wel enigszins verrassend is de top 3 van best presterende sectoren dit jaar: op pollpositie staat healthcare, dat vooral gedreven wordt door de uitzonderlijk goede performance van biotech. De rode lantaarn wordt dit jaar gedragen door de energiesector.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/sectorrendementen-healthcare-top-energie-flop
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/top-5-gezondheidszorg-biotech-maakt-de-muziek

Fidelity: ‘Goudlokje keert terug in 2015’
Goudlokje staat voor de perfecte marktomstandigheden: ‘not too hot, not too cold, just right”. De S&P 500 zal volgens Rossi stijgen naar 2200 tot 2300 punten en vlak voor de presidentsverkiezingen 2500 punten bereiken. Het dividendrendement en de winstgroei zullen verbeteren en een koers/winstverhouding van 15 tot 16 is dan ook geen probleem.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/fidelity-goudlokje-keert-terug-2015

Vier visies op jaarlijks herbalanceren
Ric Edelman gelooft niet in een jaarlijks herbalanceren. Het is inefficiënt en niet effectief. De enige herweging die Edelman toepast is procentueel. Elke asset class mag binnen een bandbreedte bewegen, uitbraak naar een bepaalde kant geeft aanleiding tot herweging. Herbalanceren op een vast en vaak gelijk moment is geforceerd.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/144457/4-visies-op-jaarlijks-herbalanceren.aspx

Obligaties

Géén renteverhoging in 2015? Wat?
Al zes jaar lang houdt de Amerikaanse centrale bank de rente rond de nulstand. Maar volgend jaar gaat er dan toch eindelijk een einde komen aan de toevoer van super goedkope dollars. Althans, dat is de overweldigende consensus onder het handelsvolk.  BNY Mellon is tot nu toe de eerste grote belegger die ik ben tegengekomen, die géén renteverhoging verwacht in 2015.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie-Beurs-vandaag/144430/Gn-renteverhoging-in-2015-Wat.aspx

Trackers

Russische roulette
Sancties deerden Rusland niet, maar de lage olieprijs doen het land de das om. De economie balanceert op de rand van de afgrond. De roebel zit in een vrije val, beurskoersen zijn gecrasht. Wie durft koopt nu Russische aandelen. Een veiligere manier om te profiteren van het koersherstel van Russische aandelen is het kopen van ETF’s, zoals de iShares MSCI Russia Capped Index Fund ETF, Market Vectors Russia ETF of de SPDR S&P Russia ETF
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/34073/russische-roulette

Seasonality! A Highly Rewarding Investment Strategy Using Equities And Bonds
This strategy is very easily implemented since it involves general indices that are covered by many investment funds. Also, this strategy should be pretty cost efficient as it only requires a switch twice a year.
http://seekingalpha.com/article/2696095-seasonality-a-highly-rewarding-investment-strategy-using-equities-and-bonds

Bijzonder

7 math tricks that’ll make your life easier
We’ve assembled seven such tricks and talk a little about how they all work. E.g. How long it’ll take to double your investment or how long it’ll take to triple your investment and finally Asset Allocation by Age.
http://www.businessinsider.com/math-hacks-shortcuts-and-tricks-2014-11

Nog een fijn weekend gewenst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s