Beleggingslinks week 20 – Beleggen? Maak wel eerst een plan!

Bij deze een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen

Macro-economisch

15 IDEEËN VOOR EEN 15-URIGE WERKWEEK OVER 15 JAAR
Prima als we voor ons geld en primaire levensbehoeften minder hoeven te werken door inzet van techniek, als dat tijd geeft om zelf meer dingen aan te pakken waarvan efficiëntie niet het hoofddoel is. Zelf heb ik me ingeschreven voor een volkstuintje. Lekker wroeten in de grond! Ik ben er klaar voor, de 15-urige werkweek.
http://www.ftm.nl/column/15-ideeen-voor-een-15-urige-werkweek-over-15-jaar/

Sluiten de rijen zich na Grexit?
Het vooruitzicht dat Griekenland de eurozone verlaat hoeft op de lange termijn helemaal niet zo slecht uit te pakken voor beleggers, meent Lukas Daalder van Robeco.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/155000/Sluiten-de-rijen-zich-na-Grexit.aspx

Conjunctuurbeeld opnieuw iets beter
Het economisch herstel gaat traag, maar wel gestaag. Het zwaartepunt van de indicatoren in de Conjunctuurklok ligt diep in de fase van herstel.
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/conjunctuur/publicaties/conjunctuurbericht/inhoud/conjunctuurklok/conjunctuurklok2.htm

Beleggen

Meer vermogen door te beleggen? Maak wel eerst een plan.
Wil je je vermogen laten toenemen door te beleggen, dan moet je eerst een plan van aanpak maken: vermogensplanning. Dit houdt in dat je een beleggingsplan maakt op basis van het risico dat je bereid bent te lopen (je risicoprofiel), voor hoe lang je wilt gaan beleggen (je beleggingshorizon) en je uiteindelijke doel.
http://www.iexgeld.nl/Artikel/154967/Meer-vermogen-door-te-beleggen-Maak-wel-eerst-een-plan.aspx

Steeds in dezelfde valkuil
Ik geloof dat we ons stilaan in de laatste fase van de beursstijging begeven, vooraleer we geconfronteerd worden met een stevige correctie. Natuurlijk is het zo dat de laatste fase van een beursstijging ook meestal de snelste is, maar niet altijd de meest rendabele. Vergeet de eerste basisregel bij beleggen nooit: koop laag, verkoop hoog.
http://www.iex.nl/Column/155002/Steeds-in-dezelfde-valkuil.aspx

De geheimtaal van analisten
De meeste particuliere beleggers leggen dan ook hun oor te luister bij analisten, maar de beurs spreekt wel haar eigen taal. Achter het gesproken woord, gaat een schat aan verborgen informatie schuil, maar soms ook vals gekrijs.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/34540/de-geheimtaal-van-analisten

Aandelen

Hollands Aandelengala
Vijf experts, veertien stockpicks, zeven short-tips en gemengde – maar per saldo positieve -gevoelens over de aandelenmarkt. Dat was de oogst van de vijfde Hollandse Aandelenavond, georganiseerd door IEX en BNP Paribas. Voor wie er niet bij was de hoogtepunten (en tips) op een rij.
http://www.iex.nl/Column/155010/Hollands-Aandelengala.aspx

Obligaties

De Bund ist Rund
Dat de rentes in de afgelopen weken zo snel zo hard stegen is zonder precedent. Als ooit de beurzen, markten en central banken normaliseren staan weer gewone rentes van x% – vult u zelf de percentages maar in – op het bord voor u met uw ogen kunt knipperen. Houd daar rekening mee in uw risicoprofiel.
http://www.iex.nl/Column/155082/De-Bund-ist-Rund.aspx

Trackers

Op zoek naar hoog dividendrendement?
Ik ben een tracker tegengekomen die belegt in 100 van de hoogste dividend uitkerende bedrijven ter wereld. Hierbij worden de aandelen in de ETF gelijkgewogen, zodat bij een rebalancing elk aandeel voor 1 procent meetelt.
http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/michaelmooijer/24038039/__Op_zoek_naar_hoog_dividendrendement__.html

Nog een fijn weekend gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s