Beleggingslinks week 34 – Augustus kleurt bloedrood!

Allen,

Mijn zomervakantie is voorbij!

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week/weken voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Beleggen

August Meltdown
As shown, the S&P 500 SPY ETF fell 5.63% on the week, but it wasn’t to be outdone by the Nasdaq 100 (QQQ), which fell 7.16%. For the year, the QQQs are now down 0.64%, while the Dow 30 (DIA) is down 7.54%!
https://www.bespokepremium.com/think-big-blog/august-meltdown/

Te mooi om waar te zijn
Regelmatig zien we beleggingsresultaten voorbijkomen die te mooi voor woorden zijn. Met simpele logica kan beredeneerd worden dat de meeste van die resultaten onmogelijk zijn.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/34778/te-mooi-om-waar-te-zijn

TA: Is de trend van de Amerikaanse Dow-indices gezond?
Samenvattend zijn alle drie de langetermijntrends intact en bevestigen elkaar dus ook. Dan geldt dat de middellangetermijnbeleggers in de Transportation en ook in de Utilitities Index recentelijk optimistisch zijn geworden.
https://www.iex.nl/Column/162042/TA-Gezonde-trend.aspx

Hoe de Rabobank kalm voorsorteert op ween naar een beursgang
Snelle groei, achterblijvende reserve, beperkte houdbaarheid van het coöperatieve model: redenen te over voor Rabo om over een beursgang te denken.
http://www.ftm.nl/column/hoe-rabobank-kalm-voorsorteert-op-weg-naar-een-beursnotering/

The average return doesn’t exist!
Ask a random stock market ‘guru’ at the beginning of the year what he or she expects what equities will do that year and you will probably get an answer like this: ‘Well uh… somewhere between the 5 and 10%.’ Plus or minus 20%, or even more extreme, is (almost) never the answer. And while that may sound logical, it is, in fact, not!
http://jeroenbloklandblog.com/2015/07/21/the-average-return-doesnt-exist/

Trackers

‘Geschiedenis herhaalt zich met indexbeleggen’
‘Het is daarom meer dan ooit van belang om de essentie van indexbeleggen voor ogen te houden: het zo nauwkeurig en transparant volgen van een breed gespreide index met zo laag mogelijk kosten. Men moet zich niet laten verleiden door mooie verkoopverhalen. Koersen en beurzen laten zich niet voorspellen.’
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/geschiedenis-herhaalt-zich-met-indexbeleggen

Zijn ETF’s illegaal?
Recent beweerde een Amerikaanse professor Rechten dat het beleggen in beleggingsfondsen, en dan vooral passieve fondsen, illegaal is.
http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/harrygeels/24346287/__Zijn_ETF_s_illegaal___.html

ETF’s verslaan index door uitlenen
Van de meer dan duizend ETF’s in het databestand van ETF.com bleek net iets meer dan de helft gedurende de afgelopen twee jaar, en na aftrek van de beheerskosten, het beter te hebben gedaan dan de index.
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/161759/ETFs-verslaan-index-door-uitlenen.aspx

ETF Sector Rotation Strategy In Action
This ETF is designed to track a momentum based US sector rotation strategy. It’s also designed to shift into safe short-term treasuries in volatile or declining markets. Needless to say, it’s an interesting idea… but so far the returns haven’t lived up to expectations.
https://etftradingresearch.com/etf-sector-rotation-strategy-in-action

Dividend

Top-5 blockbusters: DWS Top Dividende de grootste
DWS Top Dividende is op dit moment het grootste in Nederland verkrijgbare aandelenfonds met een vermogen onder beheer van ruim 14 miljard euro. Ook qua rendement sinds het begin van dit jaar voert het dividendfonds de ranglijst aan.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/top-5-blockbusters-dws-top-dividende-de-grootste

Aziatisch dividend
Ervan uitgaande dat de groei van Azië aanhoudt en dat in combinatie met het relatief hoge dividendrendement van de Aziatische ondernemingen zou een investering op dit moment aantrekkelijk kunnen maken.
https://indexus.nl/aziatisch-dividend/

Nog een fijn weekend gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s