Beleggingslinks week 37 – Wat is de les van 11 september?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-Economisch

Omgekeerde QE
De vraag is of de Fed de rente wel kan verhogen. Zouden ze dat doen, dan kunnen we ons opmaken voor flink lagere beurzen. Sterker nog, puur bekeken vanuit de huidige omstandigheden, zou de Fed met QE4 moeten beginnen.
https://www.iex.nl/Column/162944/Omgekeerde-QE.aspx

Beleggen

De les van 11 september
Over zeven jaar zal de geschiedenis leren dat nu een periode van verhoogde volatiliteit aanbreekt, maar ook dat aandelenmarkten elke beurscrisis overleven, wat niet gezegd kan worden van individuele fondsen. Gelukkig zijn er megatrends en ‘low vol’-aandelen.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/34878/de-les-van-11-september

Een mooi alternatief voor automatisch sparen: periodiek beleggen
Je hebt maandelijks wat geld over en je spaarrekening levert bedroevend weinig op. Je zoekt een alternatief en denkt aan beleggen. Met periodiek beleggen beleg je automatisch op een vast moment met een vast bedrag. Je koopt automatisch veel als de koersen laag zijn en weinig als de koersen hoog zijn. Op die manier spreid je je beleggingsrisico.
http://www.iexgeld.nl/Artikel/163933/Een-mooi-alternatief-voor-automatisch-sparen-periodiek-beleggen.aspx

De vijf dingen van Triodos
Ding 5: Laat je geld niet aan een bankier over: Bankiers zijn experts en experts hebben het wel eens mis. Ook al hebben ze de beste bedoelingen. Dus vertrouw op je eigen gezond verstand en niet alleen op dat van de bankiers, zegt Triodos. Kijk met dit ding kan ik het wel eens zijn. Triodos heeft daarvoor met de eerste vier dingen het onomstotelijke bewijs geleverd.
https://www.iex.nl/Column/163853/De-vijf-dingen-van-Triodos.aspx

Global Stock Market and Sector Valuation Ratios (Shiller PE, CAPE, PB…)
Academic research has shown that undervalued equity markets have achieved higher future returns in the long run than their overvalued counterparts.
http://www.starcapital.de/research/CAPE_Stock_Market_Expectations
http://www.starcapital.de/research/stockmarketvaluation
http://www.starcapital.de/research/sectorvaluation

Aandelen

10 aandelen uit de Gouden driehoek
Dit jaar doet de combinatie van Value, Quality en Momentum ruim twintig procent tegenover acht procent voor de Europese aandelenindex. En dit ondanks de ‘zomerstorm’ op de aandelenmarkten.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/34871/10-aandelen-uit-de-gouden-driehoek

Trackers

Drie ETF’s voor contraire beleggers
Met de onrust op de markten zoeken een aantal beleggers zich te onttrekken aan de massa. Bodemvissers speuren naar pareltjes die diep verborgen liggen tussen de dalende koersen.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/162392/Drie-ETFs-voor-contraire-beleggers.aspx

Sterke groei Europese ETF’s
De Europese ETF-industrie heeft een goed eerste half jaar achter de rug. Het totaal beheerde vermogen steeg van 370 miljard euro naar 445 miljard euro. Deels werd dit veroorzaakt door sijgende koersen (+38,3 miljard) en deels door instroom van extra geld (+36,6 miljard).
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/163776/Sterke-groei-Europese-ETFs.aspx

Olie voor Box3
Het rendement van de Stoxx Europe Dividend 30 index in de plus waar de Olies inclusief het dividend zeer diep in de min staat. En Shell? Kan nog steeds een leuke stockpick zijn, maar voor de dividendbelegger zijn er minder risicovolle mogelijkheden! Les 1 bij beleggen is immers spreiden, spreiden en nog eens spreiden.
https://indexus.nl/olie-voor-box3/

The Individual Investor’s Guide to Exchange-Traded Funds 2015
Despite the introduction of new strategies, a significant portion of ETF assets still go to a relatively small number of funds and fund families. The 15 largest funds collectively control $0.33 out of every dollar invested in ETFs. The concentration increases as total assets rise.
http://www.aaii.com/journal/article/the-individual-investors-guide-to-exchange-traded-funds-2015

Nog een fijn weekend gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s