Beleggingslinks week 44 – Wat levert beleggen nou eigenlijk op?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-Economisch

Geldschepping, kan het beter?
Het meeste geld wordt niet door overheid of centrale bank in omloop gebracht, maar door commerciële banken. In deze special wordt dit geldscheppingsproces meer in detail beschreven.
https://economie.rabobank.com/publicaties/2013/december/geldschepping-kan-het-beter/

Geld in de Houtsgreep
Als gezonde banken, onder toezicht en aanvoering van centrale banken, gewoon hun werk blijven doen, is dat de beste garantie op toekomstige groei. Welvaartsgroei wel te verstaan.
http://www.iex.nl/Column/167699/Geld-in-de-Houtsgreep.aspx

Beleggen

Wat levert beleggen nou eigenlijk op?
Als je belegt wil je beloond worden voor het feit dat je risico neemt. Je moet dan wel emotioneel opgewassen zijn tegen waardedalingen. Of een belegging uiteindelijk winst of verlies oplevert, valt of staat met het moment van instappen en verkopen.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/35006/wat-levert-beleggen-nou-eigenlijk-op

Beleggers worden geroosterd
De wereld van nu biedt beleggers slecht fragiele winstkansen. Obligaties dan maar? Vandaag de dag is een obligatie een illusie van veiligheid, uitzonderingen daargelaten.
http://www.ftm.nl/column/beleggers-worden-geroosterd/

Neem emerging markets serieuzer
Na de afstraffing eerder dit jaar beginnen beleggers weer voorzichtig terug te keren richting emerging markets. Toch blijft de allocatie naar emerging markets ver achter bij wat die eigenlijk zou moeten zijn. Globalisering is overal om ons heen. Dan is het toch niet meer dan normaal dat je beleggingsportefeuille mee globaliseert?
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/167794/Neem-emerging-markets-serieuzer.aspx

Aandelen

ABN Amro: doen of niet?
Zelf zie ik op lange termijn geen toekomst in de de huidige veel te dure en achterhaalde businessmodellen van de traditionele banken en verzekeraars, maar dat kan nog jáááren duren en wie weet passen ze zich succesvol aan.
https://www.iex.nl/Column/167650/ABN-Amro-doen-of-niet.aspx

Trackers

ETF’s: Europa blijft populair
Van de totale ETF-inflow in september ging 1,2 miljard van de ETF-inflow naar aandelen uit de euro-zone. De populairste ETF van september was, en dat is toch opmerkelijk, de iShares MSCI Japan ETF. Die tekende in zijn eentje voor 724 miljoen euro, ofwel 28,5% van de totale inflow.
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/167617/De-ETF-markt-in-september.aspx

Nog een fijn weekend gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s