Beleggingslinks week 46 – Wordt de beursgang van ABN AMRO een succes?

..

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen. Dit ondanks de gebeurtenissen in Parijs van afgelopen nacht.

..

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

..

Beleggen

..

Particuliere beleggers keren massaal terug naar de beurs
De particuliere belegger is terug nu de beurs hoog staat. Sinds het dieptepunt in 2013 is het aantal particulieren dat geld steekt in aandelen met 50 procent toegenomen, volgens onderzoeksbureau Millward Brown. Er zijn nu rond de één miljoen beleggende huishoudens.
http://www.rtlz.nl/finance/personal-finance/particuliere-beleggers-keren-massaal-terug-naar-de-beurs

..

Welles-nietes-spelletje
Beleggers zitten momenteel gevangen in een welles-nietes-spelletje. Dus een riante cash is een absolute must voor iedere belegger. Meer nog, in dit soort onzekere tijden is cash zelfs de koning van uw portefeuille.
https://www.iex.nl/Column/168158/Welles-nietes-spelletje.aspx

..

‘Westen heeft xenofobe visie op emerging markets’
Het aandeel van emerging markets in de wereldeconomie is nu meer dan 50 procent, maar Westerse (institutionele) beleggers alloceren nog steeds hooguit 5 procent van het obligatiegedeelte naar deze categorie landen.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/westen-heeft-xenofobe-visie-op-emerging-markets

..

Goldman’s BRIC Era Ends as Fund Folds After Years of Losses
The BRIC fund lost 21 percent in the five years through Oct. 23, the last trading day before the merger. The downfall of the BRIC fund, which had lost 88 percent of its assets since a 2010 peak.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-08/goldman-s-bric-era-ends-as-fund-closes-after-years-of-losses

..

The “Relatively” Easy Way to Forecast Long-Term Returns
Long-term return from equities = Dividend yield + Inflation + Real earnings growth. This gives a prospective 10-year total return from US equities of just 1.0% per annum.
https://blogs.cfainstitute.org/investor/2015/10/20/the-relatively-easy-way-to-forecast-long-term-returns/

..

Goldman says U.S. economic recovery has about 4 years before it ends
Although there are clearly some risks to the US economy-especially from developments abroad-we do not expect the expansion to expire of old age. The odds of a recession beginning over the next year are about 10% to 15%.
http://www.marketwatch.com/story/goldman-says-us-economic-recovery-has-about-4-years-before-it-ends-2015-11-11

..

ABN Amro

..

ABN Amro, dé Volksbank
Wordt de beursgang dan een succes? Ja, natuurlijk wordt het een succes. Vergeleken met de andere IPO’s van dit jaar, waar de verkopende partijen het liefst het onderste uit de kan wilden, komt ABN voor een relatief zacht prijsje naar de beurs.
https://www.iex.nl/Column/168226/ABN-Amro-d-Volksbank.aspx

..

ABN Amro: doen of niet?
Als u in uw portfolio nog plek hebt voor een saaie – in deze is dat positief bedoeld – niet al te dure bank, met een mooi dividend, te behappen risico’s, nul komma nul overnamefantasie en naar mijn smaak ook vrijwel nul beleggersfantasie, dan is het antwoord wellicht ja.
http://www.iex.nl/Column/168179/ABN-Amro-doen-of-niet.aspx

..

De haken en ogen van dé bank
Voor de waardering te is het cruciaal wat de uitgifteprijs wordt. Komt die uit in het midden van de bandbreedte, dus op €18, dan wordt de koers-winstverhouding 8,8. Dat is niet slecht: de Britse bank HSBC heeft een gelijke k/w en Deutsche Bank (9,2) en Santander (9,6) zijn duurder. Maar pas op: wordt de uitgifteprijs €20, dan is het aandeel ineens wel erg aan de dure kant, met een k/w van 9,8.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/expertopinies/35054/de-haken-en-ogen-van-de-bank

..

Beleggers Belangen acht ABN Amro niet koopwaardig
Beleggers Belangen analyseerde onder andere de kostenstructuur en de liquiditeit van de bank, en komt tot de conclusie dat die beide onvoldoende solide zijn om van ABN Amro een aantrekkelijke belegging te maken.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/35060/beleggers-belangen-acht-abn-amro-niet-koopwaardig

..

Veel grote beleggers mogen nog niet in ABN
Een groot deel van het Nederlandse pensioenvermogen blijft bij de beursgang van ABN Amro langs de zijlijn staan. Zolang de bank nog geen deel uitmaakt van de grote aandelenindices, mijden zij de certificaten van het bedrijf.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/veel-grote-beleggers-mogen-nog-niet-abn

..

Beursgang ABN AMRO: Ideaal recept voor grote teleurstellingen
De beursgang van ABN Amro vindt plaats onder een bijzonder ongunstig gesternte. Eric Smit legt uit waarom dat zo is en waarom zowel beleggers als belastingbetalers zich moeten instellen op fikse teleurstellingen.
http://www.ftm.nl/exclusive/beursgang-abn-amro-een-ideaal-recept-voor-grote-teleurstellingen/

..

Trackers

..

Beste tracker: ETF of indexfonds?
Enfin, in de meeste gevallen is het verstandiger om voor een ETF te kiezen. Dat geldt met name voor rendementen op de lange en middellange termijn. In die zin is het verbazingwekkend dat de meeste beleggers fondsen verkiezen. Blijkbaar hebben zij hun huiswerk niet goed gedaan.
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/168109/Beste-tracker-ETF-of-indexfonds.aspx

..

Fundflows: Obligatie ETPs door de $500 mrd
Het wereldwijde beheerde vermogen in trackers stevent af op een jaarrecord. Daarbij is het vermogen in obligatietrackers afgelopen maand voor het eerst de grens van 500 miljard dollar gepasseerd.
Met 10,3 miljard dollar kenden Amerikaanse aandelen de grootste instroom, gevolgd door high-yield en investment-grade bedrijfsobligaties met respectievelijk een instroom van 6,1 miljard dollar en 4,4 miljard dollar.
Het totaal beheerde vermogen van ETPs schat BlackRock nu op 2.970 miljard dollar.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/fundflows-obligatie-etps-door-de-500-mrd

..

iShares in Europa oppermachtig
In Europa genoteerde exchange traded products als ETF’s en grondstoffentrackers hebben afgelopen maand een instroom gezien van 7,0 miljard dollar. Het leeuwendeel was voor wereldmarktleider iShares.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/ishares-europa-oppermachtig

..

BlackRock opent aanval op Vanguard
De jongste ronde van prijsverlagingen vond plaats in de Verenigde Staten. Meest opvallend is de prijsverlaging voor de 2,7 miljard dollar grote iShares Core S&P Total US stock market ETF van 7 basispunten naar 3 basispunten. Daarmee is deze ‘core’-ETF nu goedkoper dan de Vanguard Total Stock Market ETF
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/blackrock-opent-aanval-op-vanguard

..

iShares Slashes ‘Core’ ETF Fees
BlackRock cut fees on seven of its “iShares Core” exchange-traded funds today, as the price war between providers to offer the lowest-cost plain-vanilla ETFs continued.
http://www.etf.com/sections/features-and-news/ishares-slashes-core-etf-fees

..

Think lanceert Amerika-ETF
De Think Morningstar North America Equity UCITS ETF volgt een gelijkgewogen index bestaande uit 100 van de grootste en meest liquide aandelen van bedrijven uit de Verenigde Staten en Canada.
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/168325/Think-lanceert-Amerika-ETF.aspx

..

Ondanks alle gebeurtenissen in Parijs toch een fijn weekend gewenst!

..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s