Beleggingslinks week 48 – De meeste voorspellingen komen niet uit!

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-Economisch

Markt heeft verlaging depositorente al ingeprijsd
Of de depositorente van de Europese Centrale Bank (ECB) verder omlaag gaat dan de huidige -0,2 procent is geen vraag meer. Iets minder zou als een teleurstelling gelden. Het besluit zal helpen om de euro verder te verzwakken, zeker als de Amerikaanse Federal Reserve de rente midden december verhoogt.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/markt-heeft-verlaging-depositorente-al-ingeprijsd

De grote ontkoppeling
De boodschap van Van Leenders, econoom bij BNP Paribas Investment Partners, draait sterk om het gegeven dat met ingang van 2016 de centrale banken van Europa en de VS voor het eerst in lange tijd out of sync zullen gaan opereren.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/168919/De-grote-ontkoppeling.aspx

Nederland, handelsland: handel verdient de aandacht van ons allemaal
Is de reputatie van Nederland als handelsland terecht? Nederland staat internationaal al eeuwen bekend als handelsland. Maar het Nederlandse zelfbeeld over onze positie als handelsland is wel aan een paar correcties toe.
http://www.rtlz.nl/algemeen/economie/nederland-handelsland-handel-verdient-de-aandacht-van-ons-allemaal

Overheid heeft met falend begrotingsbeleid een derde van de Grote Recessie veroorzaakt
Simpele cijfers — jaarlijks maximaal 300 miljoen lagere rentelasten voor Nederland tegenover jaarlijks mogelijk 40 miljard minder inkomen voor de publieke en private sector samen — laten zien dat het begrotingsbeleid krankzinnig kostbaar was.
http://www.economie.nl/weblog/overheid-heeft-met-falend-begrotingsbeleid-een-derde-van-de-grote-recessie-veroorzaakt

Switzerland is about to launch a huge experiment in ‘the war on cash’
A huge economic experiment will begin in Switzerland and Sweden in 2016, and some people are calling it the “war on cash.” Both countries have central banks that have imposed negative interest rates on their commercial banks, making it costly for those banks to store cash.
http://uk.businessinsider.com/negative-interest-rates-switzerland-sweden-and-war-on-cash-2015-11

Beleggen

Het jaar van de dollar
Als 2016 net als nu weer het jaar van de dollar wordt, dan maken we van die gevleugelde kreet maar The dollar is our currency, but your B.I.G. problem.
http://www.iex.nl/Column/168892/Het-jaar-van-de-dollar.aspx

Auke Plantinga: Willekeurig spreiden
In plaats van het kopen van een traditionele marktindex is het veel effectiever om een willekeurig gekozen verzameling aandelen te kopen. Wat te denken van het Global Diversification Top 100 Random Select Fund? Het mooie van zo’n product is dat de verschillende aanbieders hetzelfde product kunnen aanbieden, terwijl de onderliggende portefeuille naar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid verschilt.
http://www.fondsnieuws.nl/columns/auke-plantinga/auke-plantinga-willekeurig-spreiden

‘Meeste voorspellingen komen niet uit’
‘Het zat me dwars dat zo veel experts hun lijst met koopwaardige aandelen publiceren, maar dat je er vervolgens nooit meer iets over hoort. Het kopen van aandelen die op een lijstje staan is vaak een recept voor rampspoed.’
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/meeste-voorspellingen-komen-niet-uit

Verliezen hoort er (soms) bij
Weinig particuliere beleggers weten nog van welk hout pijlen te maken. Bovendien staan de meeste portefeuilles voor 2015 nog in het verlies. Het smaakt erg zuur allemaal.
http://www.iex.nl/Column/168924/Verliezen-hoort-er-soms-bij.aspx

Almaar duurdere aandelen
Koers-winstverhoudingen (k/w’s) zijn er in soorten en maten. De huidige en de verwachte voor de komende twaalf maanden zijn de meest gebruikte. Kwestie van smaak en stijl die u het beste uitkomt. Zelf vind ik die voorspellende voor het komende jaar het beste, omdat beleggen vooruitkijken is.
http://www.iex.nl/Column/168698/Almaar-duurdere-aandelen.aspx

December Delight!
December is near. For many of us the best month of the year. And that’s not just because of all the festivities. December brings happiness to investors as well.
http://jeroenbloklandblog.com/2015/11/27/december-delight/

Grondstoffen

Goudprijs versus inflatie
Goud is geen bescherming tegen hoge inflatie. Ze hebben trendgewijs niets met elkaar van doen. Dat fabeltje kan dus ook de prullenbak in.
http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/goudprijs-versus-inflatie.html

Dokter koper is ziekjes
Als u verwacht dat het met de wereldeconomie snel beter zal gaan, dan kunnen grondstoffenaandelen wel eens een leuke dobbel zijn. Wie echt alleen op koper wil inspelen zou misschien aan één van deze tweekopermijnbouw-ETF’s kunnen denken.
http://www.iex.nl/Column/168889/Dokter-koper-is-ziekjes.aspx
http://etfdb.com/etf/COPX/
http://etfdb.com/etf/CU/

Trackers

‘Professioneel fondsbeheer is volksverlakkerij’
John Bogle: ‘Beleggers kunnen met exchange traded funds (ETFs) de hele dag in- en uitstappen. Welke gek wil dat nou? Handel heeft per definitie een negatieve impact op de rendementen. Indexbeleggen was ooit bedoeld om het geld terug te halen van de zakkenvullers op Wall Street.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/professioneel-fondsbeheer-volksverlakkerij

Hoe goed zijn Buffett & Co werkelijk
Beleggers die weinig tijd of kunde hebben, maar zich toch willen optrekken aan de aandelenportefeuille van hedgefundmanagers en beleggende miljardairs kunnen teruggrijpen op trackers die nauwgezet het doen en laten van topbeleggers volgen. Guru Index ETF en iBillionaire.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/35088/hoe-goed-zijn-buffett-co-werkelijk

3 ETFs With Exposure To Military And Defense Stocks
Aerospace and Defense ETFs have taken a hit in recent months. But following the recent terrorist attacks in Paris, we’re seeing investors gravitate toward these stocks.
https://etftradingresearch.com/3-etfs-with-exposure-to-military-and-defense-stocks

Nog een fijn weekend gewenst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s