Beleggingslinks week 50 – Hoeveel bent u (nog) waard?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-Economisch

Nieuwe schuldencrisis
De BIS (Bank of International Settlements), de bank der centrale banken, heeft net haar kwartaalrapport gepubliceerd. Boordevol informatie, droge data en analyses, die de macro-analist niet mag overslaan. De BIS noemt de top-12 landen waar het gros van deze dollarschulden uitstaan (van groot naar klein): China, Brazilië, Rusland, Mexico, Turkije, Indonesië, Korea, India, Chili, de Filippijnen, Maleisië en Zuid-Afrika.
https://www.iex.nl/Column/169481/Nieuwe-schuldencrisis.aspx

Instabiele mafkezen
En we zullen komend jaar nog wel een paar terroristische aanslagen voor de kiezen krijgen. Waardoor we zeer waarschijnlijk een wereld gaan krijgen die wordt geleid door een stel instabiele mafkezen.
http://www.stocktradingnieuws.com/economie/instabiele-mafkezen.html

Beleggen

Is er leven na een renteverhoging?
Het duurt nog minimaal een jaar vooraleer er pas sprake is van een vlakke rentecurve. Pas hierna kan het fout gaan. Pas in een latere fase van de renteverhoging zullen problemen met de rentecurve opduiken, wellicht omdat inflatie sneller stijgt dan centrale banken anticiperen.
http://www.iex.nl/Column/169374/Is-er-leven-na-een-renteverhoging.aspx

BlackRock: Einde aan cyclus van liquiditeit
De financiële markten krijgen volgend jaar te maken met het wegvallen van de door centrale banken toegediende wereldwijde liquiditeitsimpuls. Dit zal zijn weerslag hebben op de ‘kunstmatig opgepompte waarderingen’, stelt het Amerikaanse BlackRock in zijn outlook voor 2016.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/blackrock-einde-aan-cyclus-van-liquiditeit

Doemdenken
Er zwemmen genoeg ‘black swans’ door de beleggingsvijver om beleggers onzeker en dus ongelukkig te maken. Over alle ellende heen kijken is en blijft lastig. Er wordt wel eens vergeten dat dit soort lastige periodes de voedingsbodem is voor een aantrekkelijk rendement tegen een aanvaardbaar risico.
http://www.ftm.nl/column/doemdenken/

Aandelen niet zo goedkoop sinds 1602
Ja, aandelen mogen misschien an sich duur zijn, maar op de beurs moet u altijd vergelijken met de concurrentie. Het eerste alternatief voor aandelen is obligaties en die zijn nog veel en veel duurder, waardoor ze amper of zelfs negatief renderen. Maar: dat aandelengoedkoop zijn betekent niet dat ze niet kunnen dalen of zelfs krachen!
http://www.iex.nl/Column/169469/Aandelen-niet-zo-goedkoop-sinds-1602.aspx
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/aandelen-niet-zo-goedkoop-sinds-1602

OPEC Oil Prices Hit Energy ETFs
In short, this is a high stakes game of chicken… and they’re betting that they can outlast their upstart competition from US shale oil and other oil producers.
https://etftradingresearch.com/opec-oil-prices-hit-energy-etfs

Trackers

23 jaar ETF’s
Het succesvolste beleggingsproduct van de laatste… 23 jaar. Nou ja, feestje? Volgens Wallstreet Journal is er genoeg reden om de populariteit van indexproducten te vrezen. De Amerikaanse beurswaakhond SEC kondigde in oktober al aan de regels voor indexproducten te herzien. Dat heeft een reden.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie-Beurs-vandaag/169364/23-jaar-ETFs.aspx

Eén factor van belang
Wat mij betreft blijft een keuze voor de grote benchmark indices, gespreid over de verschillende categorieën aandelen (groot midcap, smallcap, maar ook verdeeld naar regio) de superieure beleggingsstrategie met de laagste kosten.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie-Productrecensies/169336/En-factor-van-belang.aspx

Bijzonder

Bereken uw waarde in 6 stappen
Benieuwd? Binnen enkele minuten weet u hoeveel uw huishouden waard is. U vergelijkt uw waarde eenvoudig met die van de rest van Nederland.
https://www.ing.nl/particulier/financieel-fit/hoeveel-ben-je-waard/berekenen/index.html

Nog een fijn weekend gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s