Beleggingslinks week 1 – Heeft voorspellen zin?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen dramatische beleggingsweek voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Beleggen

Voorspellen heeft geen zin!
Voorspellen is een ondergronds spel om u te bewegen actie te ondernemen. Wanneer u handelt, wordt er veel aan u verdiend, ook al beweren veel partijen dat dit kosteloos is. Beleggen is geen exacte wetenschap, maar een vak waarin je moet leren van je fouten en geduld moet hebben.
http://www.ftm.nl/column/voorspellen-heeft-geen-zin/

Voorspelling met garantie
U gaat in 2016 tranen in uw ogen krijgen bij het zien van het afschrift van uw spaarrekening. De gemiddelde spaarrente ligt nu nog zo rond de 1%. Dat percentage zal flink gaan dalen. De geesten worden er rijp voor gemaakt.
https://www.zwitserleven.nl/fondsen/voorspelling_met_garantie

De laatste fase van de beursstijging
Gemiddeld genomen brengt het komende jaar bijna 7% op. Dat valt erg goed mee. Zeker met oog op de rendementen uit 2015. Meer nog, het zou mij zelfs niets verbazen als we met een positieve uitschieter van >10% zouden eindigen.
https://www.iex.nl/Column/170483/De-laatste-fase-van-de-beursstijging.aspx

Word rijk in 6 stappen
Rijker worden lukt met het onderstaande zes stappen plan. Doe dus gewoon even wat hieronder van je vraagt wordt. Dan hoor ik na deze zomer graag van je hoeveel de aanwijzingen je hebben opgebracht!
http://www.radartv.nl/columns/archief/detail/article/word-rijk-in-6-stappen/

Aandelen

De toppicks van analisten
Dit zijn in het nieuwe jaar de favoriete aandelen van analisten op Beursplein 5, op de Europese effectenmarkten en op Wall Street.
http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/35170/de-toppicks-van-analisten

Trackers

De nieuwe Index20+
Helaas, ik kan er niet om heen. Dit jaar kreeg ik een flinke draai om mijn passieve oren. Het jaarrendement van mijn Index20+ voor 2015 kwam uit op 3%. Maar mijn actieve opponent deed het beter, veel beter. Bijna 3% meer rendement wist IEX Fonds40 te behalen. Dat is een knappe prestatie.
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/170452/De-nieuwe-Index20.aspx
http://www.iexprofs.nl/fonds/IEX-Index-20-plus.aspx

De schoonste ETF ter wereld?
De ETF heeft als onderliggende index de MSCI ACWI Low Carbon Target Index. De index is afgeleid van de brede ACWI wereldindex met daarin opgenomen bedrijven uit 23 ontwikkelde en 23 opkomende landen. De low carbon-index selecteert grote en middelgrote bedrijven uit deze brede index met een lage uitstoot van CO2.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie-Productrecensies/170549/De-schoonste-ETF-ter-wereld.aspx

Big ETF Predictions
ETF Asset Flows To Hit Another Record. The ETF industry will attract record levels of fresh asset inflows in 2016. This is a call that’s pretty easy to make. Smart Beta ETFs Will Attract $100B In Inflows. Emerging Markets Will Return To Vogue.
http://www.etf.com/sections/features-and-news/2016-big-predictions?nopaging=1

Nog een fijn weekend gewenst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s