Beleggingslinks week 16 – Ziet U beleggen ook als gokken?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-economie

Is helikoptergeld het laatste redmiddel? Drie visies
Zelfs na jaren van bijna nul procent rente en een aantal rondes van kwantitatieve verruiming (QE), hebben centrale banken nog altijd moeite om de inflatie aan te jagen.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/helikoptergeld-het-laatste-redmiddel-drie-visies

ECB Undermines Riksbank’s Clout as All Measures End in Limbo
The bank kept its benchmark repo rate at minus 0.5 percent, as expected by all 20 economists surveyed by Bloomberg. It will add 45 billion kronor ($5.6 billion) to its quantitative easing program, including 15 billion kronor in inflation linked bonds, to be purchased during the second half of the year.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-21/sweden-fights-currency-market-with-more-monetary-stimulus

Vaar mee op de Esperanza en leer de ongekend vervuilende scheepvaart kennen
De zestien grootste containerschepen stoten evenveel zwavel uit als alle auto’s op aarde. Het grootste containerschip ter wereld, de Oscar, herbergt 19.200 containers en kan 954 miljoen bananen verschepen – twee bananen voor iedere Europeaan.
https://decorrespondent.nl/4343/Vaar-mee-op-de-Esperanza-en-leer-de-ongekend-vervuilende-scheepvaart-kennen/330772035044-322968df

Beleggen

Sparen is nog steeds in trek (en dat terwijl de rente zo laag is)
Dat sparen levert wel mixed feelings op. Aan de ene kant voelt het goed, want sparen wordt geassocieerd met verantwoordelijkheid, doelgerichtheid en zelfverzekerdheid. Aan de andere kant knaagt er ook iets. Ook de Nederlandse spaarder heeft inmiddels wel door dat de spaarrente bijna op nul staat en dat sparen dus niet dé manier is om vermogen op te bouwen.
http://www.iexgeld.nl/Artikel/175131/Sparen-is-nog-steeds-in-trek-en-dat-terwijl-de-rente-zo-laag-is.aspx

‘Nederlander vindt beleggen een beetje eng’
Nederlanders zijn terughoudend met het inwinnen van professioneel advies en vinden geld steken in aandelen en obligaties zelfs een beetje eng. Bijna 60 procent van de Nederlanders ziet beleggen als gokken.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/nederlander-vindt-beleggen-een-beetje-eng
http://fd.nl/economie-politiek/1148840/blackrock-nederlanders-blijven-de-spaarders-van-europa
http://www.z24.nl/geld/meeste-nederlanders-denken-dat-beleggen-gokken-is-634035

Zeven geboden voor zelfbeleggers
Adviseurs zijn duur en beroepsbeleggers doen lang niet altijd wat ze beloven. Waarom zou je niet zelf gaan beleggen? Met deze stappen vermijd je de grootste beginnersfouten.
http://www.iexgeld.nl/Checklist/117430/Zeven-geboden-voor-zelfbeleggers.aspx

Asset allocatie: Aandelen blijven favoriete categorie
De private banks van de Nederlandse grootbanken hebben zich niet gek laten maken door de hevige turbulentie op de financiële markten. De beleggingsmix bleef grotendeels onveranderd. Aandelen blijven aantrekkelijk gevonden worden, staatsobligaties zijn ‘dood hout’.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/asset-allocatie-aandelen-blijven-favoriete-categorie

Zomerrally op komst?
Eind juni vangt de Europese Centrale Bank (ECB) aan met het opkopen van bedrijfsobligaties met een zogenaamde investment grade rating. Als het geopolitiek en macro-economisch rustig blijft deze zomer, dan kan het stuwende effect van de ECB, de extreem lage rente en de aanstaande aandelen terugkoop programma’s zorgen voor een heuse zomerrally op de Europese beurzen.
http://www.ohv.nl/zomerrally-op-komst/

Beleggingsfondsen

Winst voor iedereen
Is er dan niets dat de risicomijdende belegger nog enigszins blij kan maken? Ja, dat is er wel. Voor wie de risico’s beperkt wil houden en tegelijkertijd een redelijk rendement wil boeken, is een microkredietfonds geen slecht idee.
https://www.iex.nl/Column/175038/Winst-voor-iedereen.aspx

Hoe is het dan met BNP Obam?
Tien jaar geleden zaten we er bijna allemaal in… en dat hebben we geweten. Nu compleet herboren? Portretje van legendarisch fonds.
https://www.iex.nl/Column/174994/Hoe-is-het-dan-met-BNP-Obam.aspx

Nog een fijn weekend gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s