Beleggingslinks week 17 – Langetermijnbeleggen is…

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Beleggen

Beleggers zijn bang voor een beurskrach die bijna nooit komt (en dat is de schuld van de pers)
Doemprofeten bakken er meestal niks van. Toch zijn hun scenario’s populair bij beleggers. Houden we soms van pikzwarte voorspellingen? Het is de combinatie van tegenvallers op de beurs en de grote aandacht daarvoor in de pers die beleggers een overmatige angst bezorgt voor grote krachs.
http://fd.nl/economie-politiek/1150015/beleggers-zijn-bang-voor-een-beurskrach-die-bijna-nooit-komt-en-dat-is-de-schuld-van-de-pers

Langetermijnbeleggen is… nietsdoen
Langetermijnbeleggen – of in ieder geval 99% ervan – is nietsdoen, schrijft The Dumb Money. Het is een overdreven titel, dat weet de auteur – van een wat ouder, maar nog altijd relevant artikel – zelf ook. Wel is het zo dat je als langetermijnbelegger vooral niet teveel moet (willen) doen.
http://www.iexgeld.nl/Artikel/175228/Langetermijnbeleggen-is-nietsdoen.aspx
http://dumbmoney.tumblr.com/post/64479153718/99-of-long-term-investing-is-doing-nothing

Zo zorg je dat je vasthoudt aan je asset allocatie
Het is misschien wel de belangrijkste beslissing die je als belegger moet nemen: wat wordt je asset allocatie? Ofwel: welke verdeling van beleggingscategorieën ga je aanhouden en hoeveel geld gaat er naar welke categorie? Tachtig procent van het rendement dat je behaalt, wordt hierdoor bepaald.
http://www.iexgeld.nl/Artikel/175247/Zo-zorg-je-dat-je-vasthoudt-aan-je-asset-allocatie.aspx

De ‘investment clock’ tikt niet meer als vanouds
Om de clock te laten tikken is de richting van inflatie en groei nodig. Bij elke fase in de cyclus horen bepaalde asset classes. De staat klok al een jaar vrijwel stil doordat de inflatie weinig beweegt en de afwezigheid van duidelijke economische signalen.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/de-investment-clock-tikt-niet-meer-als-vanouds

Meer dividend dan obligatie-uitkering: atypische situatie die niet zomaar zal veranderen
Sinds de financiële crisis is het dividendrendement in Europa hoger dan de rente op staatsobligaties. Dit is een historisch atypische situatie, die vooral laat zien wat een vreemde tijd het is voor financiële markten.
https://www.veb.net/artikel/05939/meer-dividend-dan-obligatie-uitkering-atypische-situatie-die-niet-zomaar-zal-veranderen

Oppassen met hoog dividend
Een hoog dividend gaat vaak samen met (zeer) slechte vooruitzichten, een zwakke balans en/of veel onzekerheid. Een dalende beurskoers zorgt dan automatisch voor een hoog dividend.
https://www.beleggersbelangen.nl/2016/04/28/oppassen-met-hoog-dividend/

‘Beste rendementspotentieel voor telecom en tech’
Volgens Fidelity zijn de technologie- en telecomsector het best gepositioneerd voor dit tweede kwartaal. Dat suggereert de Quarterly Sector Update van het Amerikaanse fondshuis.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/beste-rendementspotentieel-voor-telecom-en-tech

Sectoranalyse: Grondstoffen in herstel door einde dollarrally
Sommige revoluties gaan gekleed in fluweel. Je merkt er in eerste instantie niet veel van, maar het langere termijneffect is er niet minder om. Dat geldt voor de dollarrally. Die lijkt ten einde, wat een positief effect heeft op grondstoffenmarkten.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/sectoranalyse-grondstoffenmarkten-eindelijk-herstel

Japanse koersen kunnen vliegen
“Als het Japanse bedrijfsleven hun gigantische cashreserves zullen aanwenden voor het uitkeren van meer dividend, de inkoop van extra eigen aandelen en de investeringen verder opvoeren, dan kunnen Japanse aandelen vanaf de huidige lage niveaus nog flink stijgen.”
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/175289/Japanse-koersen-kunnen-vliegen.aspx

The Tokyo Whale Is Quietly Buying Up Huge Stakes in Japan Inc.
They may not realize it yet, but Japan Inc.’s executives are increasingly working for a shareholder unlike any other: the nation’s money-printing central bank.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-24/the-tokyo-whale-is-quietly-buying-up-huge-stakes-in-japan-inc

Beleggingsfondsen

Beleggen is toch geen gokken
In plaats van beleggen spaart de Nederlandse consument er lustig op los spaart. Afgezet tegen het inkomen zijn we daarin wereldkampioen. Waarom die aversie tegen beleggen? Omdat beleggen nog slechter voelt dan sparen.
https://www.iex.nl/Column/175276/Beleggen-is-toch-geen-gokken.aspx

Trackers

An Insider Look at the New Drone and Gaming ETFs
Drones and gaming; these are two exciting industries that are growing fast. Up until a month and a half ago, there was no easy way to gain exposure to them.
http://etfdb.com/interviews/new-drone-and-gaming-etfs-with-ceo-of-purefunds-andrew-chanin/

The 10 Most Popular Dividend ETFs: VIG, VYM, SDY and More
In the world of exchange-traded products, dividend ETFs have become popular in recent years thanks to their low costs, transparency, and wide array of dividend-focused strategies.
http://etfdb.com/dividend-etf/what-you-need-to-know-about-the-10-most-popular-dividend-etfs/

De Europese ETF-markt in maart
Van het totale Europese vermogen in ETF’s bestaat verreweg het grootste deel uit aandelenfondsen (298,3 miljard euro), gevolgd door obligatiefondsen (115,3 miljard euro) en grondstoffenproducten (13,4 miljard euro)
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/175226/De-Europese-ETF-markt-in-maart.aspx

Nog een fijn weekend gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s