Beleggingslinks week 24 – Hoe groot is de Brexit-angst?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-economie

Als fundamenten niet meer werken
De economie groeit steeds met meer moeite. Eerder was er al uitgesproken zwakte merkbaar op het Europese continent en Japan. Gaandeweg begonnen ook de opkomende landen tegen te sputteren, waardoor zelfs sterkhouder Amerika langzaam maar zeker in een moeilijk vaarwater terecht lijkt te komen.
https://www.iex.nl/Column/180610/Als-fundamenten-niet-meer-werken.aspx

‘Negatieve bund yield zet wereld op zijn kop’
Duitse spaarders zitten in het verliezerskamp omdat ze minder in aandelen en vastgoed zitten dan je gemiddeld in andere landen ziet, terwijl ze juist meer dan gemiddeld op spaarrekeningen hebben staan.’ Een negatieve rente heeft echter één voordeel: het dwingt Duitsers om hun beleggingsgedrag te heroverwegen.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/negatieve-bund-yield-wereld-op-zijn-kop

Wat zijn de gevolgen van helikoptergeld?
Als Japan inderdaad overgaat tot het helikoptergeld-experiment, markten weleens 180 graden kunnen draaien ten gunste van meer risicovolle assets die gedijen bij hoge groei en hoge inflatie. Kijkend naar de prestaties van commodities dit jaar (een klassieke inflatie hedge), kan wellicht gesteld worden dat dit proces al in gang is gezet.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/schroders-wat-zijn-de-gevolgen-van-helikoptergeld

Beleggen

Brexit-angst
Politieke aardverschuivingen kunnen wel degelijk van invloed zijn op de beurs. Maar dat de Britten, die toch al een uitzonderingspositie hebben in de EU, liever hun eigen boontjes doppen, moeten we niet groter maken dan het is. Farewell and Goodbye. Ze zullen er zelf meer last van hebben dan wij.
http://www.iex.nl/Column/180480/Brexit-angst.aspx

AFM, grijp in bij nieuwe risicometer!
Lastig is dat rendement gekoppeld is aan de menselijke emotie hebzucht, terwijl risico onlosmakelijk verbonden is met angst. Als risico niet goed duidelijk te maken is, verdwijnt de angst naar de achtergrond.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie-Regelgeving-Toezicht/180481/AFM-grijp-in-bij-nieuwe-risicometer.aspx

MSCI delays inclusion of China A shares in emerging markets index
MSCI on Tuesday said it will delay the inclusion of China’s A shares in its emerging markets index until it sees further market improvement in accessibility to foreign investors.
http://www.marketwatch.com/story/msci-delays-inclusion-of-china-a-shares-in-emerging-markets-index-2016-06-14
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/msci-toevoeging-chinese-aandelen-ijskast

Trackers

Complete List of Monthly Dividend Paying ETFs
Dividend investing has become an increasingly popular theme over the last half decade, as ultra-low rates have forced investors to look for income in new places. Though the majority of dividend-paying securities make distributions on a quarterly basis, there are a number of funds that pay out a monthly dividend. Below, we have compiled every ETF that pays out a monthly dividend.
http://etfdb.com/complete-list-of-monthly-dividend-paying-etfs/

Nog een fijn (voetbal)weekend gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s