Beleggingslinks week 25 – Belegt de Nederlandse particulier minder dan rest van de Europeanen?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-economie

Eurobonds en Brexit
In feite komt het er op neer dat de markt het verschil in rendement tussen zwakke en sterke eurolanden incasseert, terwijl de EU de kosten draagt voor het overeind houden van met name de zuidelijke lidstaten. De uitgifte van eurobonds kan dit probleem oplossen. Dus kiezen we voor een meer economische unie en laten we de politieke onderwerpen weer meer aan de afzonderlijke lidstaten over?
http://www.iex.nl/Column/180848/Eurobonds-en-Brexit.aspx

VEB – ‘Supernova’ obligatiemarkt duwt twee derde Nederlandse staatsschuld onder de nul procent
De rente op de obligatiemarkt gaat volle kracht omlaag en inmiddels zit twee derde van de Nederlandse staatsschuld onder de nul procent.
https://www.veb.net/artikel/05982/supernova-obligatiemarkt-duwt-twee-derde-nederlandse-staatsschuld-onder-de-nul-procent

Rentegekkigheid
De rente daalt weer. En hard ook. Maar belangrijker nog, bijna elke dag zakt er ergens wel een toonaangevende rente door de nulgrens. Deze week was het de beurt aan Europa’s belangrijkste rente, die op een Duitse staatsobligatie met een looptijd van tien jaar. Inmiddels is grofweg de helft van alle rentes in Europa, Japan en de Verenigde Staten negatief is.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/180796/Rentegekkigheid.aspx

Ingewikkeld doen over de rente
Al heel lang denken we dat de rente te laag is. Hoe lang? Dat ligt eraan wie u het vraagt, maar de pensioenfondsen en haar deelnemers lopen niet meer mee in de polonaise en de spaarders hebben ook een kater. Toch profiteren we er ook van.
http://www.iex.nl/Column/180859/Ingewikkeld-doen-over-de-rente.aspx

Wie komt er op Economische Zaken?
Wie er ook president wordt van de Verenigde Staten, Clinton of Trump, ze moeten allebei een expert aanstellen op economische zaken, want op dat terrein hebben ze beiden geen ervaring.
http://www.cashcow.nl/columns/wie-komt-er-op-economische-zaken/

Beleggen

Brexit: Geest uit de fles
Vooral de banken krijgen het voor hun kiezen. Opvallend dat ING ook zo hard onderuit gaat. De Britse banken leiden de dans, waarschijnlijk omdat Londen’s functie als financieel centrum van Europa in gevaar is.
http://www.iex.nl/Column/182013/Brexit-Geest-uit-de-fles.aspx

Waanzinnige marktomstandigheden
Ik behandel vandaag zes markante punten die op zich niet direct aanleiding geven om onmiddellijk uit aandelen te vluchten of short te gaan. Ze geven echter wel weer dat de huidige omstandigheden zeer uitzonderlijk zijn, op het waanzinnige af.
http://www.iex.nl/Column/180877/Waanzinnige-marktomstandigheden.aspx

Liever sparen
De Nederlandse particulier belegt minder dan rest Europeanen. Te spannend en te ingewikkeld zijn de belangrijkste redenen om vooral niet de beurs op te zoeken maar een spaarrekening te openen.
https://www.ing.nl/media/pdf_ING-Financieel-fit-Barometer-Q1-2016_tcm162-104469.pdf

Nog een fijn (voetbal)weekend gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s