Beleggingslinks week 27 – Is er een spaarbubbel?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-economie

Een reisje langs de Thames, Thames, Thames
Nu de Engelse economie een recessie nadert en het pond zo goedkoop is geworden willen de Amerikanen hun reisje langs de Thames, Thames, Thames maken. En zich laven aan het goedkope Engelse bier.
https://www.zwitserleven.nl/fondsen/een_reisje_langs_de_thames_thames_thames

Goede service van de ECB
De balans van Deutsche Bank, en alle andere banken, laten dus een geflatteerd beeld zien met betrekking tot het risico bij een systeemcrisis. Duitsland en de ECB hebben al aan slagkracht ingeboet, dus wie kan de banken redden? U dus. De portemonnee hoeft u niet te trekken, dat doen zij wel voor u. Service heet dat.
https://www.iex.nl/Column/253946/Goede-service-van-de-ECB.aspx

Spaarbubbel?
Het kan ook nog dat er spaarders zijn die hun geld bij de bank parkeren, omdat ze aandelen en vooral obligaties een nog veel grotere bubbel vinden. En daar valt best wat voor te zeggen gelet op tal van maatstaven. Dat is misschien wel de kern van het probleem: het is anno nu de-grote-wereldwijde-geld-rolt-niet-maar-wordt-opgepot-en-belegd-show.
https://www.iex.nl/Column/253843/Spaarbubbel.aspx

Beleggen

Zelfs 30-jarige obligatierente nu onder dividendyield
Op dit moment vluchten beleggers wereldwijd in dividendaandelen, ook als alternatief voor staatsobligaties waar een deel van beleggers ook naar toe (moeten) vluchten, maar die inmiddels (afgezien van koerswinst) niets meer opleveren. Het sinds anno 2016 verstandig om het ondenkbare te denken.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/zelfs-30-jarige-obligatierente-nu-onder-dividendyield

Marktvisies: Risico van een correctie neemt toe
Aandelen in de VS bewegen zich al 18 tot 24 maanden zijwaarts. Dat wordt distributie genoemd, maar als de distributie anderhalf jaar duurt, dan leidt dat veelal tot hele ongewenste dingen.’
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/marktvisies-risico-van-een-correctie-neemt-toe

Hele Britse fondsenuniversum staat ytd in de min
Ondanks de slechte prestaties van op de Britse markt gerichte beleggingsfondsen noteert de FTSE 100 year to date nog altijd een winst van 7,25 procent.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/hele-britse-fondsenuniversum-staat-ytd-de-min

Aandelen EM topfavoriet
Nu tekenen de opkomende markten voor 45% van de totale wereldeconomie. Over tien jaar zal het 57% zijn, verwacht Pictet. Mede geholpen door demografie (weinig vergrijzing), urbansisatie, relatief lage achulden én een goedkope munt. Voor het eerst in 17 maanden is het merendeel van de beleggingshuizen positief over deze beleggingscategorie.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/253869/Aandelen-EM-topfavoriet.aspx

Trackers

Banken-ETF: leven na de Brexit?
Na de sterke koersval van bankaandelen kan ik mij voorstellen dat beleggers op een herstel willen inspelen. Met deze ETF, die ook qua werkelijke kosten niet duur is, kan dat op een gemakkelijke manier worden gedaan.
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/253853/Banken-ETF-leven-na-de-Brexit.aspx

iShares lanceert tracker op ‘Fallen Angels’
iShares, onderdeel van BlackRock, heeft een ETF gelanceerd die belegt in olbligaties van zogeheten ‘fallen angels’, bedrijven waarvan hun kredietwaardigheid is afgewaardeerd van investment-grade naar high yield.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/ishares-lanceert-tracker-op-fallen-angels

Bijzonder

All of the World’s Money and Markets in One Visualization
In this data visualization of the world’s total money supply, we wanted to not only compare the different definitions of money, but to also show powerful context for this information. That’s why we’ve also added in recognizable benchmarks such as the wealth of the richest people in the world, the market capitalizations of the largest publicly-traded companies, the value of all stock markets, and the total of all global debt.
http://money.visualcapitalist.com/all-of-the-worlds-money-and-markets-in-one-visualization/

Nog een fijn (voetbalfinale)weekend gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s