Beleggingslinks week 28 – Heeft U de illusie dat U de markt kunt verslaan?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-economisch

De Nederlandse economie kwam veel beter door de crisis dan eerder gedacht
Veel economen vreesden en voorspelden dat de Nederlandse economie hierdoor in een neerwaartse spiraal terecht zou komen. De bezuinigingen zouden daardoor vooral nieuwe tegenvallers veroorzaken, en zo zichzelf ongedaan maken. Aan de hand van de definitieve groeicijfers van het CBS kunnen we concluderen dat die vrees op z’n minst overdreven was. De economie herstelde sterk, dwars door de bezuinigingen heen.
http://mathijsbouman.nl/mathijsbouman.nl/?p=1517

Beleggen

Jaap Koelewijn: “Heb niet de illusie dat je de markt kunt verslaan”
“Ik vind dat speculeren met individuele aandelen niets met beleggen te maken heeft. Bij beleggen gaat het om vermogensopbouw voor de lange termijn. En dat doe je in een goed gespreide portefeuille, waarin je weinig verandert.” En verwacht niet op de korte termijn groot succes!
http://www.iexgeld.nl/Artikel/253966/Jaap-Koelewijn-Heb-niet-de-illusie-dat-je-de-markt-kunt-verslaan.aspx

Wall Street haalt groene vlag uit de kast
Wall Street heeft de groene vlag al uit de kast heeft gehaald. Het wachten is nu op een uitbraak van de S&P boven de top van18 mei vorig jaar, bij een overtuigende uitbraak en nieuwe all-time-highs gaat hoogstwaarschijnlijk een echte zomerrally in de maak.
http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/roycetostrams/26199287/__Wall_Street_haalt_groene_vlag_uit_de_kast__.html

ING Dagbericht beleggen
Nu de zorgen over de Amerikaanse economie en het brexitreferendum iets naar de achtergrond zijn verschoven, kan de risicobereidheid van beleggers weer toenemen. Samen met de relatief lage waardering van aandelen en het aanhoudende stimulerende beleid van de centrale banken kan dit leiden tot hogere aandelenkoersen.
https://www.ing.nl/particulier/beleggen/ing-investment-office/beursnieuws/dagbericht/dagbericht.html

15 Warning Signs of Possible Market Top, Recession Next Year
As noted in April, absent a cyclical rebound or injection of fresh stimulus able to change many of the deteriorating trends shown below, current trajectories suggest a possible recession in the world’s largest economy, the US, by 2017 with a peak in the stock market this year.
http://www.financialsense.com/contributors/fs-staff/warning-signs-market-top-recession

Trackers

Index 20+: Leunstoelindex scoort!
De passieve index blijkt in deze turbulente tijden een baken van rust. Over het eerste half jaar bedraagt het rendement minus 0,16%. Geen percentage waar de grimmige sfeer op de financiële markten uit af valt te lezen.
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/254111/Index20-leunstoelindex-scoort.aspx

Low vol verslaat alle factoren
Low vol is met afstand de populairste factor, gelet op de netto-instroom in de afgelopen twaalf maanden in smart bèta ETF’s Volgens opgave van ETF-aanbieder iShares is tussen 1 juni 2015 en 1 juni 2016 17,1 miljard Amerikaanse dollar gevloeid naar low volatility-ETF’s, die blootstelling bieden aan aandelenmandjes die beter geharnast zijn tegen een hogere volatiliteit.
http://www.iexprofs.nl/Column/Nieuws/254231/Low-vol-verslaat-alle-factoren.aspx

This Week’s ETF Launches: iShares Goes Global With ESG
These can include firms that have low carbon scores, great workplace diversity, ethical business practices, sustainability or can be as simple as eschewing tobacco/weapon manufacturing. uses a unique propriety ratings system that allows company-/sector-specific requirements to shine through based on their relevance.
http://etfdb.com/news/2016/07/13/this-week-s-etf-launches-ishares-goes-global-with-esg/

Verkoop ETP’s op nieuw record
Onderzoeker ETFGI meldt dat het wereldwijd belegd vermogen in exchange traded products een nieuwe recordhoogte heeft bereikt. Eind juni staat de teller op 3,177 biljoen dollar, dat in totaal is belegd in indexproducten. Nog een fijn weekend gewenst!
http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/254149/ETPs-bereiken-nieuwe-recordhoogtes.aspx
http://etfgi.com/news/detail/newsid/1153

Nog een fijn weekend gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s