Beleggingslinks week 35 – Wat bedreigt de Amerikaanse aandelenrally?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-economisch

Aandeleninkoop door de ECB? 7 vragen over een mogelijke volgende maatregel
Ondanks het opkoopprogramma van circa 80 miljard euro ligt de inflatie in de eurozone nog steeds ver onder de door de ECB gewenste bijna 2 procent. Als daar de komende maanden geen verandering in komt, zal de centrale bank met nieuwe maatregelen willen komen. Een mogelijk instrument is het opkopen van aandelen.
https://www.veb.net/artikel/06022/aandeleninkoop-door-de-ecb-7-vragen-over-een-mogelijke-volgende-maatregel

Beleggen

Bah de koersen stijgen
Toen ik terug kwam van vakantie was de koers flink gestegen. Dat deed mij deugd. Eigenlijk is dat een rare emotie. Het enige verschil is, dat andere beleggers mijn belegging nu meer waard vinden. En als de koersstijging op oudejaarsdag nog steeds stand heeft gehouden, moet ik er meer vermogensrendementsheffing over betalen. Dus eigenlijk is deze koersstijging alleen maar negatief.
https://www.zwitserleven.nl/fondsen/bah_de_koersen_stijgen

Negatieve kasstroom bedreigt Amerikaanse aandelenrally
Het grootste risico voor de rally op de Amerikaanse aandelenmarkt? Dat bedrijven momenteel meer uitgeven dan dat er binnenkomt.
http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/negatieve-kasstroom-bedreigt-amerikaanse-aandelenrally

Trackers

Toename belegd vermogen verdubbelt komende 5 jaren
Ondanks het feit dat het totaal belegd vermogen in indextrackers inmiddels is toegenomen tot een ruime 3000 miljard dollar is dit nog altijd geen 10% van het totaal belegd vermogen in beleggingsfondsen.
https://indexus.nl/voordelen-van-etfs-steeds-meer-erkend/

Aandelen

Geldklotsmachines
‘Klots, klots, klots.’ Met deze woorden beginnen vaak de analyses die Willem Okkerse ons stuurt van de bedrijven in onze beleggingsfondsen. Het houdt in dat bij het onderzochte bedrijf het geld tegen de plinten op klotst. Het bevestigt nog maar eens dat de top van het internationale bedrijfsleven kerngezond is. Er wordt gruwelijk veel geld verdiend.
http://m.telegraaf.nl/dft/goeroes/ronboer/article/26462890/geldklotsmachines

The King’s List
Er zijn bedrijven die elk jaar dividend betalen, een enkeling al meer 200 jaar. Er bestaan ook aandelen zoals de Dividend Aristocrats, die 25 jaar op rij elk jaar meer dividend betalen. Een nog selecter gezelschap doet dat al meer dan 50 jaar. Dit zijn de Dividend Kings.
https://www.beleggersbelangen.nl/2016/08/26/the-kings-list/

Nog een fijn weekend gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s