Beleggingslinks week 8 – Is er al een aandelenzeepbel?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Macro-Economisch

Geen Nexit en Rutte weer de baas
Een centrumrechtse coalitie met Mark Rutte als minister-president is het meest waarschijnlijke resultaat van de Nederlandse parlementsverkiezingen, denkt Global Economist Anna Stupnytska van Fidelity International.
https://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/261816/Geen-Nexit-en-Rutte-weer-de-baas.aspx

Zijn we beter af met de gulden? En zo ja, hoeveel beter?
De Volkskrant pakte het afgelopen weekend fors uit: de euro zou op zijn laatste benen lopen. Vier toekomstscenario’s voor Nederland passeerden vervolgens de revue. Een ervan werkt FTM hier nader uit. Stel: Nederland verlaat de euro. Welk effect zou een ‘terug naar de gulden’-scenario op onze koopkracht kunnen hebben?
https://www.ftm.nl/artikelen/zijn-we-beter-af-met-de-gulden

Beleggen

Niks geen aandelenzeepbel
“De waarderingen zijn niet meer laag, dat is duidelijk, maar ze zijn volgens ons in het algemeen ook niet overdreven hoog. In feite liggen de waarderingen in de wereldwijde ontwikkelde en opkomende markten rond het gemiddelde van de afgelopen twee decennia.
https://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/261751/Niks-geen-aandelenzeepbel.aspx

Echt geld, échte rally
We concluderen dat de rally breed gedragen wordt en dat 26 van de 30 fondsen uit de Dow Jones duidelijk in een opwaartse trend zitten. Er stroomt dus geld richting de Amerikaanse aandelenmarkt, maar waar komt dat vandaan?
https://www.iex.nl/Column/261593/Echt-geld-chte-rally.aspx

Goldman Sachs: Let op, optimisme bereikt plafond
Hoewel de S&P 500 in de eerste zeven weken van het jaar al met 5 procent is gestegen, denkt Goldman Sachs dat beleggers ‘het punt van maximaal optimisme zullen bereiken en een correctie zal plaatsvinden’.
https://www.fondsnieuws.nl/nieuws/goldman-sachs-let-op-optimisme-bereikt-plafond

Trackers

Invesco: Waarom smart beta zo in opkomst is?
Er is één segment van passief beleggen dat wel heel snel groeit, namelijk smart indexing, ook wel smart bèta genoemd. Slimme indexering is een vorm van technologische vooruitgang, die parallellen heeft met andere sectoren van de economie.
https://www.fondsnieuws.nl/nieuws/invesco-waarom-smart-beta-zo-opkomst

Negen mythes rond ETF’s
Goedkoop, gemakkelijk, multifunctioneel en zeer populair. ETF’s worden de meest succesvolle financiële innovatie van deze tijd genoemd. Met het succes nam ook de complexiteit en de onduidelijkheid toe van deze op het oog zo simpele manier van beleggen. Negen mythes over ETF’s ontrafeld.
https://www.veb.net/artikel/06182/negen-mythes-rond-etfs

ETF Scorecard: February 24 Edition
Global equities posted strong gains again this week on unwavering optimism about the global economy. Foreign equities were all up this week, with the exception of Russia. Commodities were all down, with the exception of precious metals. Currencies were all up, with the exception of the euro.
http://etfdb.com/news/2017/02/24/etf-scorecard-february-24-2017-edition/

Nog een fijn weekend gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s