Beleggingslinks week 24 – Wat is het verwacht rendement op uw beleggingen?

Bij deze opnieuw een selectie van de meest interessante beleggingsinformatie die ik de afgelopen week voorbij zag komen.

Nb: Deze informatie is bedoeld ter lering en vermaak en is nadrukkelijk niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen!

Beleggen

Zeven tips waar iedere belegger iets aan heeft
Beroemde indexbelegger John Bogle, oprichter van Vanguard, heeft in zijn leven verschillende beleggingsboeken geschreven die het lezen waard zijn. Recent vatte Bogle zijn levenswerk samen in zeven tijdloze lessen voor beleggers. Marketwatch zet de zeven lessen op een rij.
https://www.iexgeld.nl/Artikel/264647/Zeven-tips-waar-iedere-belegger-iets-aan-heeft.aspx

Verwacht rendement op beleggingen
Als belegger wil je graag weten welk rendement je kunt verwachten op je beleggingen, maar helaas zijn er geen zekerheden. Toch laten verschillende institutionele beleggers zich jaarlijks uit over het verwachte rendement. Een overzicht van enkele voorspellingen, met daarbij kritische kanttekeningen.
https://www.veb.net/artikel/06160/verwacht-rendement-op-beleggingen

‘Gedaanteverandering voor Frontier Markets Index’
De MSCI Frontier Markets Index zal de komende jaren een gedaanteverandering ondergaan. Oliver Bell van de T. Rowe Price zet de belangrijkste te verwachten wijzigingen op een rij.
https://www.fondsnieuws.nl/nieuws/gedaanteverandering-voor-frontier-markets-index

Veel instroom voor euro investment grade credits
De instroom in Europese investment grade bedrijfsobligatiefondsen is de afgelopen weken enorm toegenomen. Opmerkelijk bij rentes van zo’n 0,8 procent.
https://www.fondsnieuws.nl/nieuws/veel-instroom-voor-euro-investment-grade-credits

Pas op voor uiteenspatten moeder aller obligatiezeepbellen
Aangezien de ECB de Fed nadoet, maar dan later, moeten de overheden in de eurozone en beleggers in deze staatsobligaties zich voorbereiden op een normalisering van de rentestanden en de gevolgen daarvan.
https://www.iexprofs.nl/Feature/264503/bubbel/Pas-op-voor-uiteenspatten-moeder-aller-obligatiezeepbellen.aspx

Jim Rogers: ‘Volgende crisis is grootste uit historie’
De volgende crash zal er één zijn, die nog nooit iemand in zijn leven heeft meegemaakt. Dat stelt beleggingsgoeroe Jim Rogers. Hij gaat zelfs zo ver dat hij voorspelt dat regeringen zullen falen, naties zullen imploderen en instituties zullen verdwijnen. Niemand weet wat, waar en wanneer, maar dat het komt, dat staat vast,’ besluit Jim Rogers die een dergelijke crisis al jaren voorspelt
https://www.fondsnieuws.nl/nieuws/jim-rogers-volgende-crisis-grootste-uit-historie

Trackers

Indexbeleggen omdat het moet
De spookverhalen over indexbeleggen en de voors- en tegens zijn de laatste paar jaar, nu de (groot-) banken ook ‘om’ zijn, sowieso voor een groot deel verdwenen uit de media. Deze geluiden, meestal in de wereld geslingerd door partijen met andere belangen, zijn langzaam weggeëbd.
https://indexus.nl/indexbeleggen-omdat-het-moet/

ETFs See Nearly $500B In 12 Months; Top $3T
The snowball of ETF asset growth is speeding up, thanks in large part to investors’ obsession with cost. It has also helped push the U.S. ETF market across the $3 trillion-in-total-assets mark this week. This is massive growth, and it could very well be the new normal.
http://www.etf.com/sections/features-and-news/etfs-see-nearly-500b-12-months-top-3t?nopaging=1

ETF Scorecard: June 16 Edition
Despite some weak data of late, the U.S. Federal Reserve increased interest rates this week to 1.25% from 1% previously, citing continuous improvement in the labor market. The U.S. job market continues to be strong. Unemployment claims for the week ended June 10 stood at 237,000, beating analysts’ expectations of 243,000.
http://etfdb.com/news/2017/06/16/etf-scorecard-june-16-2017-edition/

Nog een fijn weekend gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s