Over mij

Adrie den Blanken

Geld verdienen op de beurs is leuk en met een beetje geluk kan iedereen het. Lastiger is het omgaan met de dalingen. Dalingen doen echt pijn en dan niet alleen in de portemonnee!

Om over het geheel tot een goed rendement te komen is rust in de portefeuille belangrijk. Dat klinkt absoluut niet spannend en dat is het ook niet. Maar het zorgt wel voor rust in het hoofd en dat is natuurlijk veel meer waard dan geld. Wie spanning zoekt kan beter gaan bungee jumpen.

“Voor beleggen geldt: Hoe saaier hoe beter!”

Lange termijn

Beleggen doe je voor de lange termijn (10 jaar of langer) met geld dat “over” is.

Indextrackers i.p.v. individuele aandelen

Beleggen in index-trackers is aan te bevelen (aandelen die een beursindex volgen). Hiermee wordt het specifieke risico van een individueel aandeel vervangen door het algemene beurssentiment. Beleggen in individuele aandelen is af te raden. De winnaars van vandaag zijn immers vaak de verliezers van morgen. Ook in het volgen van hypes en/of individuele (persoonlijke) voorkeuren voor specifieke aandelen schuilt het gevaar van een onvoorzien risico.

Spreiden

Niet alle eieren onder een kip leggen. Dat wil zeggen spreiden over verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, vastgoed en/of grondstoffen. Ook spreiden over tijd door bijvoorbeeld elke maand/kwartaal/jaar geld te beleggen kan het risico beperken.

Kostenbeheersing

Hoe minder je handelt hoe minder kosten je maakt. En dat is de eerste winst!

A3 Beleggen

Mijn naam is Adrie den Blanken.

In 1986 ben ik begonnen met beleggen in individuele aandelen. Het werd een dramatische start want een klein jaar later was ‘Black Monday’. De beursindex daalde met 25% en ik was zelfs meer dan 50% van mijn inleggeld kwijt! Een verlies dat later nog verder opliep. Ondanks deze tegenslag ben ik toch door gegaan.

In de beginjaren belegde ik alleen in IT aandelen. Omdat ik bij een IT bedrijf werkte dacht ik dat ik wel wist welke IT aandelen het zouden gaan maken. Niet dus.

Door schade en schande wijs geworden ben ik me gaan verdiepen in het beleggen. Hierdoor ben ik me veel meer bewust geworden van de risico’s die bij beleggen horen. Rendement komt nooit zonder risico. Het gaat er om het risico te beperken. Niet teveel geld verliezen dus.

Via deze website deel ik mijn kennis en kunde ten aanzien van beleggen. Evenals andere interessante financiële informatie die mij via allerlei bronnen bereikt. Tevens probeer ik anderen onafhankelijk te begeleiden bij hun stappen op het financiële pad. Dit in de ruimste zin van het woord. Dit kan beteken hulp bij het opzetten van een beleggingsportefeuille, keuze voor een broker, sparringpartner voor beleggingsbeslissingen, maar ook uw pensioenvragen zal ik proberen te beantwoorden.

BSC Safe

Sinds 2010 ben ik actief lid van beleggingsstudieclub BSC Safe, zie www.bscsafe.nl voor meer informatie.

Beursplein 5

Een hoogtepunt in mijn beleggingscarrière was het feit dat ik op 10 juni 2013 op de gong mocht slaan om de handelsdag op Beursplein 5 te openen. Dit ter gelegenheid van het 30-jarige bestaan van BSC Safe.

Beleggers Belangen

In 2015 heb ik een 10-vragen interview gegeven aan het weekblad Beleggers Belangen. Dit interview is verschenen september 2015, nr. 38 en is hier te lezen.

Persoonlijk advies

Visitekaartje_Front_LowRes              Visitekaartje_Back_LowRes

Neem contact met mij op voor een persoonlijk en onafhankelijk (beleggings)advies!
Beleggingscoach A.J.M. (Adrie) den Blanken
Ruim 25 jaar beleggen met verstand!

Wilt u meer onafhankelijke informatie over beleggen of over het inrichten van een beleggingsportefeuille gebruik dan onderstaand contactformulier om contact op te nemen.

Disclaimer

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt zelfs uw gehele inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Verwijzingen en/of hyperlinks naar andere websites zijn slechts opgenomen ter informatie van de gebruiker van deze site.

Advertenties

Een gedachte over “Over mij

  1. Informatieve site heb je. Het helpt mij om dichter bij de nuchtere basis te blijven. Belegde afgelopen jaar veel in aandelen met opties er omheen maar zie daar tegenover de optiewinsten bijna gelijke verliezen opdoemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s